Schoolgebouw Van Ravesteyndreef krijgt extra verdieping voor realisatie 27 appartementen

BARENDRECHT – [Visualisatie] Op de voormalige locatie van basisschool Het Kompas aan de Van Ravesteyndreef is begonnen met de realisatie van appartementencomplex ‘Het Kompas’. Het gebouw stond door het vertrek van de school afgelopen jaar leeg.

Sinds deze week is er begonnen met werkzaamheden rond het pand. Bovenop het huidige gebouw zal een extra verdieping worden gebouwd, zo blijkt uit een visualisatie. In totaal zullen er daardoor 27 koop-appartementen beschikbaar komen. Op een schets van de toekomstige situatie is te zien dat de appartementen een balkon krijgen en dat de bovenste verdieping donkerder van kleur is aan de buitenzijde.

De gemeente sloot eerder een overeenkomst met de ontwikkelaar voor de doorontwikkeling van het gebouw. Het college heeft besloten om de bestemmingsfunctie aan te passen van ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen’. Het is onduidelijk of de getoonde plannen op dit moment definitief zijn.

Verkoop

De RE/MAX Makelaarsgroep zal, in opdracht van Adriaan van Erk Ontwikkeling, de verkoop regelen. De verkoop start op donderdag 29 juni, geïnteresseerden kunnen op deze dag tussen 16:30 – 18:30 uur langskomen bij Spruit Eten & Drinken aan de Middenbaan (in Het Kruispunt). Hier is meer informatie te verkrijgen over types en prijzen van appartementen. Meer informatie kan de verkoper momenteel nog niet naar buiten brengen: “Van Erk maakt donderdagavond pas de prijzen en meer informatie bekend“, aldus RE/MAX.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »