Schilderingen van tunnelproject Park Buitenoord officieel onthuld

BARENDRECHT – [Foto’s] Het tunnelproject bij Park Buitenoord is gistermiddag (Zaterdag 1 april 2017) officieel geopend met een onthulling door de kunstenaars en betrokkenen. Voor het project werden de wanden voorzien van vrolijk gekleurde tekeningen. Dit gebeurde op initiatief van de bewonersorganisatie Buitenoord (BOBO).

Het project werd uitgevoerd door leerlingen van de atelierklas van het Dalton Lyceum. De leerlingen kwamen na de afgelopen weken na schooltijd in De Baerne de panelen schilderen. Dit gebeurde onder leiding van KunstCreatief kunstenaar Hans Verkerk.

Tunnelproject

Gistermiddag om 13:00 uur vond de officiële onthulling plaats van de schilderingen aan de tunnelwanden. BOBO-voorzitter Fred Bloot bedankte de betrokkenen voor hun inzet voor het project. Vervolgens knipte wethouder Vermaat samen met de groep leerlingen het lint door in de tunnel. Na afloop werd dit moment feestelijk gevierd in het tunneltje. Kunstenaar Hans Verkerk heeft de leerlingen begeleid bij het project. Hij is ook erg blij met het resultaat en prijst de leerlingen om hun enthousiasme, inzet en vermogen om samen te werken.

Wethouder Vermaat gaf tevens aan dat, indien er opnieuw op de panelen worden geklad, er een speciale coating zal worden aangebracht om het schoonmaken hiervan makkelijker te maken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »