Nieuwe muurschilderingen Buitenoord tunneltje al beklad voor officiële onthulling

BARENDRECHT – Een vandaal heeft de nieuwe muurschilderingen in de tunnel van Park Buitenoord vlak voor de officiële onthulling beklad. De bewonersorganisatie Buitenoord (BOBO), initiatiefnemer van het project, reageerde vanochtend (Woensdag 29 maart 2017) vanzelfsprekend geërgerd op de vernieling: “Nog voor de opening een feit is zijn de nieuwe tunnelpanelen alweer voorzien van stuitende teksten. BOBO bedankt de dader voor de ontstane schade en het verknallen van wat op 1 april a.s. een feestje zou moeten zijn. (…) Er wordt aan gewerkt om het nog voor zaterdag te herstellen 

De panelen werden recent aangebracht in de fietsers- en wandeltunnel van Park Buitenoord. Het project werd enkele maanden geleden juist opgestart vanwege de oude vernielde en bekladde panelen.

Schilderen

De afgelopen weken is er gewerkt aan het schilderwerk op de nieuwe panelen. Het project is tot stand gekomen door een samenwerking van Dalton leerlingen (schilderen), Humanitas, de gemeente en Kunst Creatief Barendrecht.

De bekladding is inmiddels weer, zo goed als mogelijk, weggewerkt. De officiële onthulling zal a.s. zaterdag (1 april) om 13:00 uur plaatsvinden.

« | »