Onderzoek witwaspraktijken in Barendrecht: Drie aanhoudingen en voertuigen in beslag genomen

BARENDRECHT – Een onderzoek naar witwaspraktijken in Barendrecht en Delft heeft geresulteerd in drie aanhoudingen en inbeslagnames van diverse (luxe) goederen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De recherche van district Rijnmond Zuid-West startte in samenwerking met het Integraal Afpakteam (ConfisQ) het onderzoek, nadat informatie was binnengekomen over een verdachte transactie: de aankoop van een voertuig was grotendeels met contant geld gedaan. Het onderzoek leidde naar een woning en een bedrijfspand in Barendrecht en een bedrijf in Delft waar afgelopen dinsdag (28 maart) doorzoekingen en inbeslagnames werden gedaan.

Goederen en voertuigen in beslag genomen

Bij de woning werden grote hoeveelheden contant geld, sieraden, luxe goederen, drie auto’s, een scooter en administratie inbeslaggenomen. In het bedrijfspand werden een motor, twee bromfietsen, een bestelbus, een aanhanger, een heftruck en administratie in beslag genomen. In Delft werden op een adres een voertuig en twee springpaarden in beslaggenomen. Voor alle in beslaggenomen goederen geldt dat ze vermoedelijk met crimineel/illegaal verkregen geld zijn aangeschaft.

De politie hield in Barendrecht twee verdachten aan: een man van 58 en een vrouw van 52 uit Barendrecht. Dezelfde dag werd in Barendrecht een derde verdachte aangehouden: het gaat om een man van 24 uit Barendrecht. De drie arrestanten zijn inmiddels heengezonden, maar blijven verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet, waarbij meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Samenwerkingsverband

Het Integraal Afpakteam (ConfisQ) is een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, de FIOD, deurwaarders van de gemeente Rotterdam en het Openbaar Ministerie. Het team beoogt kennis van de diverse partners te bundelen en daarmee effectiever crimineel verkregen vermogen ‘af te pakken’.

« | »