Dubbele kop-staart aanrijding op de A29, bekeuringen voor negeren rode kruizen

BARENDRECHT – [Foto’s] De hulpdiensten werden vanavond (Dinsdag 4 april 2017) om kwart over zes gealarmeerd voor een voertuigbrand op de A29 ter hoogte van de Voordijk. Al snel bleek dat er geen sprake was van brand, de rook werd veroorzaakt door de airbags die waren uitgeklapt na een aanrijding.

Een paar honderd meter voor deze aanrijding vond er op hetzelfde moment nog een kop-staart aanrijding plaats. Twee auto’s botsten op elkaar, de schade bleef beperkt.

Schadeformulier

De politie moest ter plaatse komen voor de afhandeling van de botsing met lichte schade: één van de betrokken bestuurders ging demonstratief op de vangrail zitten en weigerde het schadeformulier in te vullen. De motoragent heeft de bestuurder op zeer dwingende wijze aangesproken op zijn verplichtingen waarna de man toch in actie kwam. Zowel de betrokken voertuigen als de brandweer konden toen vertrekken. De schade is elders afgehandeld.

Aanrijding

Ter hoogte van de Voordijk stonden nog 2 auto’s met schade midden op de weg. Eén van de voertuigen had flinke schade aan de voorzijde opgelopen en ook hier was de airbag uitgeklapt door de botsing. Alle betrokkenen zijn met de schrik vrijgekomen.

Een omstander heeft de bestuurders geholpen om de voertuigen naar de vluchtstrook te halen. Een berger heeft de auto’s vervolgens afgevoerd.

Rode kruizen

Politie en Rijkswaterstaat hadden tijdens de afhandeling hun handen vol aan automobilisten die de rode kruizen boven de weg negeerden. Zowel het verplaatsen van de voertuigen als het schoonmaken van het wegdek gebeurde terwijl de rijstroken waren afgesloten (rode kruizen op de matrixborden boven de weg). Drie bestuurders werden naar de kant gehaald en ter plaatse aangesproken op hun gedrag, nog zo’n 10 andere automobilisten kunnen binnenkort een boete op de deurmat verwachten.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »