Kunstwerken Eftelingrotonde (1e Barendrechtseweg, Barendrecht)

BARENDRECHT – Het kunstwerk op de rotonde Henry Dunantlaan-Dierensteinweg-1e Barendrechtsweg, ofwel de ‘Eftelingrotonde’ (foto) wordt eind februari verplaatst naar de rotonde Boerhaaveleaan-Henry Dunantlaan.

Oorspronkelijk zou het kunstwerk naar de rotonde nabij De Bongerd worden verplaatst, maar in november 2016 besloot het college van B&W daar liever een invulling te zien die beter past bij een sportieve omgeving.

Start 27 februari

De werkzaamheden voor het verplaatsen van het kunstwerk starten op maandag 27 februari. Behalve het verplaatsen van de kunstwerken moet ook het groen en de verlichting op de rotonde worden aangelegd. Uitvoerder Infra Holland gaat deze taak op zich nemen. Zij werken zoveel mogelijk buiten de spitsuren om de overlast te beperken. Tijdens de werkzaamheden is de Henry Dunantlaan gewoon toegankelijk. Alle werkzaamheden zijn afgerond op vrijdag 3 maart.

Voorbereidingen

De verhuizing van het kunstwerk is onderdeel van de voorbereiding op de werkzaamheden aan de rotonde op de 1e Barendrechtseweg. Daar wordt in de zomerperiode een nieuwe kruising aangelegd, zodat er een veilige verkeersroute is wanneer de onderdoorgang van de A29 (Harmonielaan) in het najaar open gaat. Deze openstelling creëert een betere verbinding tussen Barendrecht-Oost en –West, een wens van het collegeBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »