Medewerkers gemeente in een nieuw duurzaam jasje gestoken

BARENDRECHT – Medewerkers van de gemeentelijke groenvoorziening, riolering, afvalinzameling, begraafplaatsen en sportaccommodaties dragen sinds kort alleen nog maar duurzame bedrijfskleding. En daar zijn ze trots op!

De kleding is ingekocht door de BAR-organisatie van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en bevat alleen kunststoffen die kunnen worden hergebruikt. Op deze manier wordt verspilling van grondstoffen voorkomen. Alle oude kleding wordt verwerkt tot andere producten. U herkent de medewerkers van de gemeente aan de slogan ‘Uw Gemeente aan de Slag’. Deze slogan staat ook op de bedrijfswagens.

Ook deelnemers aan werkgelegenheidsprojecten gaan de duurzame bedrijfskleding dragen. Maar eerst wordt de huidige kleding opgemaakt om verspilling te voorkomen. U herkent deze medewerkers aan het opschrift ‘Mensenwerk’ of de oude term ‘werkstagiaire’ op hun kleding.

De nieuwe kleding wordt gemaakt in de Europese Unie en loopt vooruit op alle toekomstige veiligheidsnormen. Zo zijn er bijvoorbeeld grotere gele reflecterende vlakken.

Foto: Gemeente Barendrecht, Rob KammingaBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »