Lokaal fonds voor Barendrecht doneert €1.000 aan Stichting Kleurrijk

BARENDRECHT – Afgelopen week heeft Jannie de Vlaam namens het Lokaal fonds voor Barendrecht een cheque van 1.000 euro overhandigd aan de Stichting Kleurrijk. De bijdrage van het fonds is bedoeld voor de inrichting van de nieuwe locatie. De Stichting Kleurrijk heeft als doel vrouwen uit verschillende culturen met elkaar te verbinden. Kleurrijk heeft voor het eerst in haar driejarig bestaan sinds kort een eigen onderkomen, een winkelpand aan de Onderlangs. Dit is het domein voor allochtone vrouwen en hun kinderen, waar ontmoeting en inburgering centraal staan.

Sylvia van Dessel en Jolanda Bogerd, de initiatiefnemers van Kleurrijk, zijn maar wat blij met deze plek en de bijdrage van het Lokaal fonds voor Barendrecht. Wekelijks komen hier zo’n 20 tot 25 vrouwen met hun kinderen bijeen. Er zijn allerlei plannen om de vrouwen en hun kinderen in het ‘Barendrechtse’ verder op weg te helpen. Mooie initiatieven, die Lokaal fonds voor Barendrecht van harte onderschrijft.

Diversiteit in initiatieven

Het Lokaal fonds voor Barendrecht biedt ondersteuning aan een diversiteit aan projecten op het brede gebied van educatie, cultuur, sport en recreatie, natuur en milieu en de sociale en gezondheidszorg. Het Lokaal fonds voor Barendrecht is daarbij een verbinder tussen diverse partijen. De bijdrage vanuit het fonds bestaat niet altijd alleen maar uit een geldbijdrage, maar vaak ook uit het koppelen van partijen uit het uitgebreide netwerk aan een initiatiefnemer.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »