Derde termijn voor burgemeester Jan van Belzen

BARENDRECHT – Tijdens de raadsvergadering van gisteravond (Dinsdag 31 januari 2017) heeft de gemeenteraad besloten burgemeester Jan van Belzen aan te bevelen voor herbenoeming. De tweede ambtstermijn van de burgemeester loopt op 1 juli 2017 af. Jan van Belzen is sinds 1 juli 2005 burgemeester van Barendrecht.

Burgemeester Jan van Belzen: “Ik bedank de gemeenteraad voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik ben enthousiast om mij ook de komende periode in te zetten voor de belangen van onze inwoners. De gemeente Barendrecht is een prachtige gemeente, waar ik met heel veel plezier en draagvlak mijn ambt wil blijven invullen op de wijze waarop ik dat de afgelopen perioden heb gedaan. Er moet een klik met de bevolking zijn. Een gemeente is nooit af en een mens is nooit af. Het is belangrijk om met elkaar te blijven bouwen aan de gemeente Barendrecht van de toekomst. Ik heb er veel zin in!

Aanbeveling en voordracht

De aanbeveling is in de afgelopen maanden voorbereid door een vertrouwenscommissie. Deze commissie bestond uit de fractievoorzitters van alle partijen uit de gemeenteraad van Barendrecht. De commissie adviseerde om Jan van Belzen voor herbenoeming aan te bevelen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De voordracht gaat nu naar de Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland. Hij adviseert de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de aanbeveling van de gemeenteraad. De Minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij Zijne Majesteit de Koning. Een burgemeester wordt benoemd voor zes jaar.

Foto: Burgemeester Jan van Belzen (Gemeente Barendrecht)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »