Bus bij bushalte 'Oude Postkantoor' aan de Binnenlandse Baan in Barendrecht ('t Vlak)

BARENDRECHT – Tijdens de raadsvergadering gisteravond (Dinsdag 31 januari 2017) heeft de gemeenteraad ingestemd met de inhoud van de gewenste aanpassingen (PDF van volledige zienswijze) aan de openbaar vervoerplannen in Barendrecht voor het jaar 2018. Jaarlijks stelt het vervoerbedrijf (RET) de openbaarvervoerplannen (pdf) op, waarin wijzigingen in het vervoeraanbod worden voorgesteld en toegelicht.

De vervoerplannen voor 2018 zijn aan alle gemeenten ter advisering aangeboden, zodat deze in de gelegenheid wordt gesteld om hierop te reageren. Dit heeft de raad gisteren (Dinsdag 31 januari 2017) namens Barendrecht gedaan.

Wensen:

In de zienswijze van Barendrecht wordt ervoor gepleit om buslijn 283 de gehele dag, elke half uur, te laten rijden en ook om de sneldienst te handhaven. Verder wordt aangegeven dat Barendrecht tevreden is dat buslijn 188 via de Spoorlaan gaat rijden.

Voor wat betreft de dienstregeling wordt aandacht gevraagd voor het in de avond en op zondag laten rijden van bussen in Barendrecht en voor een betere aansluiting op het overige openbaar vervoer.

Tenslotte wordt gevraagd om een actievere rol om het openbaar vervoer naar NS-station Barendrecht te verbeteren. De oorspronkelijke zienswijze is aangepast als gevolg van een door de CDA- en EVB-fractie ingediend amendement ‘Nachtelijke bereikbaarheid in het weekend’ (pdf) en een door de EVB-, CDA- en SGP/CU-fractie ingediend amendement ‘Zienswijze Openbaar Vervoer buslijn 183/283’ (pdf).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »