Veel ideeën en enthousiasme voor schaatsplezier op ijsbaan 'Het Zwanenmeer'

BARENDRECHT – [Foto’s] De eerste vorst en sneeuw van het jaar zijn een feit. Dit is echter nog lang niet genoeg vrieskou om de natuurijsbaan in de Zuidpolder in gebruik te kunnen nemen. Zodra dat wel het geval is lees je dit uiteraard direct via BarendrechtNU.nl.

De ijsbaan heeft inmiddels wel een officiële naam gekregen: Het Zwanenmeer. Deze is gebaseerd op de vele zwanen die momenteel in de waterbak zitten. In verband met de volledige afrastering van de baan zullen de zwanen (ivm aanvlieg/vlucht routes) uit de plas water worden gehaald zodra de vorst voor langere periode in zet.

Update 20 jan: Hoewel er afgelopen week een periode van vorst is geweest, is het ijs momenteel nog niet dik genoeg. De baan is nog niet open (zie volledige update).

Activiteiten

IJsmeester Harry Spermon (vrijwilliger van Tennisvereniging Barendrecht en al jaren de initiator van de natuurijsbaan in Barendrecht) heeft een hele lading ideeën klaarliggen om het gezellig te maken rond de natuurijsbaan. Naast de geplande sfeerverlichting moet er muziek komen (incl een act speciaal voor kinderen), een hapje/drankje gekocht en genuttigd kunnen worden, wordt er een openingsact geregeld en zijn er plannen voor een schaatswedstrijd.

Er wordt tevens gekeken naar de mogelijkheden om op locatie schaatsen te kunnen huren. Uiteraard is dit alles volledig afhankelijk van (strenge) vorst én de hulp van (lokale) ondernemers.

Lokale steun

De ijsmeesters en vrijwilligers die in december 2016 aan het werk zijn geweest worden gesteund door lokale ondernemingen. Zo regelde GKB dat de bak werd uitgegraven en zorgde de firma K.Groenenboom b.v. voor het volpompen van het kunstmatige meertje. De kerstbomen rond de baan zijn beschikbaar gesteld door diverse lokale bedrijven. De palen waar de sfeerverlichting aan komt te hangen zijn beschikbaar gesteld door aannemingsbedrijf Van der Wel uit Barendrecht.

Waardering

Uit reacties op eerdere berichtgeving blijkt dat het harde werk van de vrijwilligers wordt gewaardeerd door Barendrechters: Zita Sluimer: “Bedankt voor jullie inzet!!“, Zorica Engelen: “Supermooi gedaan. Hopen dat het lekker gaat vriezen“, Micky Willekens: “Wat ontzettend fijn dat mensen zich hiervoor willen inzetten!“, Joke Heijboer: “Ziet er prachtig uit zeg. Goed gewerkt allemaal!“, Bianca van Rijsewijk: “Goed bezig mannen!” en Jolanda Friedl: “Super leuk, bedankt voor het vele werk“.

Foto: Zwaan slaat zijn vleugels uit in de waterbak van de (toekomstige) natuurijsbaan van Barendrecht.

Update 20 januariBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »