Archieffoto van D’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150a in Barendrecht (Historische Vereniging Barendrecht)

BARENDRECHT – Vanmiddag (Zaterdag 7 januari 2017) ontving de Historische Vereniging Barendrecht een Barendrechtse Waarderingsoorkonde. Dit gebeurde tijdens de receptie ter ere van het 40-jarige bestaan van de vereniging. Burgemeester Van Belzen overhandigde de gemeentelijke onderscheiding aan voorzitter Jannie Schaap van de Historische Vereniging.

De Vereniging ontving deze Waarderingsoorkonde voor het waardevolle werk dat zij al vele jaren voor Barendrecht doet.

Historische Vereniging Barendrecht

De Historische Vereniging Barendrecht werd in 1976 bedacht en opgericht door de heer Van der Schoor. Sindsdien verzamelt en bewaart de Vereniging waardevolle, historische objecten en foto’s van Barendrecht. Ook zet zij zich in voor het behoud van historische gebouwen in Barendrecht en het archiveren van gegevens van personen die in het verleden in Barendrecht gewoond hebben, ten behoeve van genealogisch onderzoek. Dankzij de Historische Vereniging Barendrecht wordt de Barendrechtse geschiedenis vastgelegd en behouden voor toekomstige generaties en blijft de geschiedenis levend.

Vrijwilligers

De Historische Vereniging dankt haar bestaan aan de toegewijde inzet van vele vrijwilligers. De vereniging telt inmiddels 550 leden, waarvan een deel als vrijwilliger actief is in werkgroepen. De vrijwilligers proberen onder Barendrechters belangstelling te wekken voor de lokale geschiedenis en doen dit door hier op diverse evenementen, tentoonstellingen en demonstraties enthousiast over te vertellen. Zo zijn al vele schoolklassen rondgeleid en leveren de vrijwilligers van de Historische Vereniging jaarlijks een waardevolle bijdrage aan Open Monumentendag.

Foto: Archieffoto van D’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150a in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »