Voorbereidingen voor echte ijsbaan van 100 bij 60 meter in de Zuidpolder

BARENDRECHT – [Foto’s] De afgelopen twee weken zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor een echte ijsbaan in de Zuidpolder. Twee weken geleden werd ‘de bak’ gemaakt, afgelopen week is deze volgepompt met water. De ijsmeesters, vrijwilligers van Tennisvereniging Barendrecht, hopen deze winter op temperaturen ver onder nul.

Update: Foto’s van dinsdag 27 dec en foto’s van woensdag 28 dec.

Vorige week dinsdag was er korte tijd sprake van lichte vorst, de eerste ijsvorming was toen waar te nemen op de ijsbaan. Inmiddels is het weer gewoon een grote bak water.

IJsbaan

De waterbak is aangelegd tussen De Kleine Duiker en Theehuys Polderzicht, direct naast de parkeerplaats langs de 3e Barendrechtseweg, en is 100 bij 60 meter groot. Aanstaande woensdag, donderdag en vrijdag gaan vrijwilligers aan de slag om de baan helemaal klaar te maken voor gebruik, mocht de vorst plots inzetten. Zo moeten er nog 200 gaten worden geboord (electrisch), steigerpijpen en kerstbomen opgehaald en om de baan geplaatst en nog vele andere werkzaamheden.

Update

Foto’s van het ‘Zwanenmeer’ van dinsdag 27 december:

Foto’s van de werkzaamheden door vrijwilligers op woensdag 28 december:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »