Voorbereidingen gestart voor ijsbaan bij De Kleine Duiker

BARENDRECHT – De ijsmeesters gaan voor de vijfde achtervolgende keer weer proberen om een schitterende ijsbaan te creëren , gelegen in de Zuidpolder naast kinderboerderij de Kleine Duiker. Vier jaar lang is er geen langdurige vorst geweest en dus ook geen schaatsbaan. De ijsmeesters zien het desondanks positief in dit jaar: “Dit jaar gaan de temperaturen dalen tot ver onder nul, dit zijn de wijze woorden van Piet Paulusma

IJsmeesters Sjors, Huib, Bob, Ruud, Jan, John en Harry zijn op 14 december met frisse moed begonnen met de aanleg van de ijsbaan: “En dat is en wordt een hele klus, want alles wat we hebben is alleen een weiland verder niets. Het eerste wat wij gedaan hebben is het aanleggen van een natuurlijke wal, waardoor het water niet weg kan lopen.

Bouw van echte ijsbaan

U begrijpt natuurlijk wel dat je een baan van 100×60 meter niet aanlegt met een schep, daar heb je een bedrijf voor nodig met de benodigde machines en die hebben we gevonden, G.K.B uit Barendrecht heeft aangeboden ons hierbij te helpen, en dit alles heeft inmiddels plaats gevonden, het water zal één dezer dagen er worden ingepompt , en nu maar hopen op die strenge vorst.

Vrijwilligers

De ijsmeesters zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de opbouw. Zo moeten er nog 200 gaten worden geboord (electrisch), steigerpijpen en kerstbomen opgehaald en om de baan geplaatst en nog vele andere werkzaamheden. Deze staan gepland voor woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december (9:30 – 15:30 uur). U kunt aangeven op welke dag(en) en tussen welke uren u bereid bent om de ijsmeesters te komen helpen.  Voor een kop koffie wordt gezorgd

Geintereseerden kunnen zich per e-mail melden via h.spermon3 [@] gmail.com of telefonisch op 06-42473401 (graag voor 23 dec. doorgeven).

Foto: Archieffoto van vorig jaarBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »