Winkelcentrum Carnisse Veste, Barendrecht (Carnisselande)

BARENDRECHT – Wethouder Vermaat (economie) van Barendrecht heeft onlangs gesproken met de verhuurder (Syntrus Achmea Real Estate & Finance) en beheerder (Colliers International) van Carnisse Veste over o.a. het vertrek van Intersport Doesburg uit het winkelcentrum en de zorgen die de gemeenteraad van Barendrecht heeft geuit over de leegstand.

Gemeente Barendrecht en Syntrus Achmea Real Estate & Finance werken continu aan de verbetering van het winkelcentrum. Het vertrek van Intersport Doesburg gaf aanleiding om nogmaals goed met elkaar te kijken naar mogelijke oplossingen“, aldus de gemeente.

Vermaat: “In dit gesprek hebben alle partijen nogmaals bevestigd dat het onze gezamenlijk inspanning is om het centrum van Carnisselande weer levendig en aantrekkelijk te maken voor iedereen.  We zien daar overigens voldoende kansen voor”. De verhuurder zoekt naar mogelijkheden om de leegstand in zijn winkelcentrum terug te dringen en is continue in gesprek met ondernemers om ervoor te zorgen dat het winkelcentrum toekomstbestendig blijft. Men zoekt daarbij naar passende oplossingen.

Aantrekkelijker centrum Carnisselande

De gemeente heeft verder tijdens verschillende bijeenkomsten met ondernemers, bewoners en overige betrokkenen veel input gekregen voor het opstellen van een programmaplan, om zo de gebieden Middeldijkerplein, Carnisse Veste en Havenhoofd meer aan elkaar te verbinden en aantrekkelijker te maken als één gebied. Meer groen in het winkelcentrum en op het Havenhoofd, duidelijkere bewegwijzering, een langere openstelling van de parkeergarage en samenwerking met (horeca) ondernemers zijn onder andere onderwerpen die genoemd zijn.  Verschillende deelnemers willen zich daarvoor inzetten. Eind september spreken de deelnemers daar verder over, waarna het programmaplan wordt uitgewerkt en aan de gemeenteraad van Barendrecht zal worden voorgelegd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »