BaRUNdrecht hardlooproutes officieel geopend

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanochtend (Zaterdag 18 juni 2016) opende wethouder Lennart van der Linden (sport) een tweetal hardlooproutes door de Sportgemeente Barendrecht. De wethouder gaf om 10:00 uur het officiële startschot op het Middeldijkerplein.

Daar vertrok een groep hardlopende recreanten en aankomende atleten over “BaRUNdrecht”; dat is de aanduiding van de twee hardlooproutes over respectievelijk 5 en 10 kilometer, die door de gemeente Barendrecht lopen. Er was overigens geen sprake van een wedstrijd; atleten van atletiekvereniging Energie vertrokken in samenwerking met de buurtsportcoach in verschillende tempogroepen om zodoende de ronde in een zo gelijkmatig mogelijk tempo af te leggen. Ook de wethouder sport was één van de deelnemers.

Permanente parcours

Nu werd er om 10.00 uur vertrokken van het officiële start- en finishpunt, maar de route is 7 dagen per week gedurende 24 uur open en de start en finish kan op ieder willekeurig punt gelegd worden als de “volle” ronde maar wordt afgelegd. Overigens is er ook op de overkapping van het NS-station Barendrecht een route van 2 kilometer uitgezet en is er daar een Dafne Schippers sprintbaan met de tijden van haar gouden race over 200 meter op het WK-sprint in 2015.

Er zijn op de stationsoverkapping twee banen: je kunt een wedstrijd sprinten tegen elkaar en virtueel lopen tegen Dafne Schippers; op de sprintbaan staan meetpunten om de 50 meter, waarop haar tussentijden staan bij haar races over 100 meter in 11,14 seconde en de 200 meter in 21,63 seconde.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »