Herkenbare zwart/witte beplating van Het Kruispunt verwijderd

BARENDRECHT – [Foto’s] Jaren lang zijn de zwart/witte tegels van Het Kruispunt een opvallende verschijning geweest voor bezoekers van het centrum van Barendrecht. Nadat in maart van dit jaar werd besloten om het gebouw Het Kruispunt te verbouwen, moest ook deze voor veel Barendrechters herkenbare gevelbeplating eraan geloven.

De beplating vormde de afgelopen maanden een gevaar voor het publiek omdat de panelen naar beneden zouden kunnen vallen. De verantwoordelijk wethouder heeft toen besloten, in afwachting van deze verbouwing, om netten rond het gebouw te hangen. Mocht er een paneel loskomen, dan zou deze worden opgevangen door de netten.

Nieuwe gevel

Eerder deze week is er begonnen met het leeghalen van het gebouw Het kruispunt. Inmiddels zijn de werklui al een aantal dagen bezig aan de buitenkant van het gebouw (en dit doen ze met plezier). De meest opvallende verandering voor het passerende publiek: het verdwijnen van de zwart/witte beplating die prominent te zien was vanaf de 1e Barendrechtseweg en het gemeentehuisplein. Vanaf de ingang bij de Middenbaan richting de 1e Barendrechtseweg worden de panelen één voor één weggehaald.

De nieuw te plaatsen gevel is van geanodiseerd aluminium in brons-messingachtige kleuren. In de hoeken zal plaats open blijven voor het plaatsen van (digitale) reclame uitingen.

Theater

Bekijk hier het foto verslag van de verbouwing door Theater Het Kruispunt met enkele foto’s van de binnenkant. De theaterkassa en het kantoor zijn tijdelijk verhuisd naar het Onderlangs.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »