Sam en Tim (16) redden suïcidaal meisje van treinspoor bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanochtend (Vrijdag 10 juni 2016) heeft burgemeester Van Belzen Jeugdlintjes en de bijbehorende oorkondes uitgereikt aan de Barendrechtse jongens Sam Zuijdeweg (16) en Tim Veerman (16). Op 26 maart 2016 hebben zij op bewonderenswaardige wijze het leven van een meisje gered.

In onderstaande video vertellen de jongens hun verhaal over de gebeurtenis (vanaf 5 minuut 55 seconden).

Treinspoor

De twee jongens troffen het meisje in verwarde toestand aan in de buurt van het treinspoor onder het viaduct over de Dierensteinweg en was van plan zichzelf van het leven te beroven. De jongens hebben haar ervan weten te overtuigen dit niet te doen en hebben ervoor gezorgd dat de politie gealarmeerd werd. De jongens spraken achteraf met de ouders van het meisje, zij waren Sam en Tim heel erg dankbaar.

Burgemeester Van Belzen: “Ik ben trots op jonge Barendrechters zoals Sam en Tim. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en hebben op jonge leeftijd heel verantwoordelijk, volwassen en kordaat gehandeld.” (…) En ik denk dat als jullie je gevoel niet hadden gevolgd (om te helpen, red), dan had deze situatie voor deze jonge dame heel anders kunnen aflopen (…) Door jullie ingrijpen en het snel alarmeren van de politie hebben jullie denk ik het leven van dit meisje gered. En dat is fantastisch, daar ben ik heel erg trots op.

Jeugdlintje

Het Barendrechtse Jeugdlintje is slechts twee keer eerder uitgereikt. Het is een blijk van waardering en trots aan jongeren tot 25 jaar, die op bewonderenswaardige wijze moed of inzet hebben getoond voor Barendrecht en haar inwoners.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »