Eerste paal voor nieuwbouw CBS de Hoeksteen geslagen aan de Kruidentuin

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Leerlingen en het personeel van CBS de Hoeksteen hebben vanmiddag (Maandag 18 april 2016) de eerste paal geslagen van hun nieuwe gebouw. Het nieuwe schoolgebouw is onderdeel van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Kruidentuin. Naast de basisschool zullen ook kinderopvang Eiland Marlyne, sporthal Vitaal, een balletzaal, de wijkteams en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) zich hier gaan vestigen.

Leerlingen van de Hoeksteen zijn vanmiddag in optocht én met bijpassende gele bouwhelm vanaf hun oude locatie naar de bouwplaats aan de Kruidentuin gewandeld. De optocht werd muzikaal begeleid door een brassband.

Eerste versierde paal

De eerste paal werd rond half twee door de oudste en jongste leerling van de school de grond in geslagen. Dit gebeurde door samen met wethouder Leon van Noort op de knop van de heimachine te drukken. De heipaal was eerder versierd door leerlingen met krijt en linten. Na afloop stond er voor de leerlingen een hapje en een drankje klaar op school om nog even in de feeststemming te blijven. Begin 2017 kan het nieuwe gebouw in gebruik worden genomen.

Ontwerp MFA Kruidentuin

Architect De Zwarte Hond over het gebouw MFA Kruidentuin: “Het ontwerp bestaat uit een samenhang van verschillende volumes die de identiteit van de individuele gebruikers symboliseren. De keuze voor een eenduidige vormgeving en één materiaalkeuze staat voor de samenwerking binnen dit echte multifunctionele gebouw: de sportkantine wordt tussen de middag ook gebruikt door de leerkrachten en later in de middag door de kinderen van de kinderopvang. Ook wordt de balletzaal overdag gebruikt als speellokaal van de basisschool. Hierdoor zijn de gebruiksmogelijkheden voor iedereen vele malen groter dan wanneer iedereen een eigen gebouw heeft. Op alle zuidelijk gerichte daken worden zonnepanelen geplaatst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: CBS de Hoeksteen, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »