Nieuwe buren ontmoeten elkaar bij slaan eerste paal aan het Grenenhout in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Vrijdag 19 februari 2016) werd symbolisch de eerste paal geslagen voor nieuwbouw aan de Grenenhout. Wethouder Lennart van der Linden nam onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners plaats in de heimachine om de paal de grond in te slaan.

Op de locatie Grenenhout, gelegen tussen de Vrijenburglaan en Dennenhout, zullen 24 woningen worden gebouwd. Project Grenenveld bestaat daarmee uit 16 vierkapwoningen en 8 tweekapwoningen. De aanwezige bewoners konden vanmiddag (Vrijdag 19 februari 2016) dus alvast kennis maken met hun nieuwe buren.

Laatste deel Carnisselande

Bouwmaatschappij Verwelius is in de jaren 90 gestart met de ontwikkeling van eengezinswoningen en appartementen in Barendrecht. In 2016 zijn zij een van de laatste ontwikkelaars die seriematig de wijk afbouwen. Dit maakt dat deze “eerste” paal eveneens de “laatste” is voor Verwelius van bouwprojecten in Carnisselande. In totaal heeft deze bouwmaatschappij zo’n 1.500 woningen gebouwd in Carnisselande.

Voor de Ontwikkelmaatschappij Midden IJsselmonde (OMMIJ), welke de afgelopen 15 jaar de gehele grondexploitatie heeft uitgevoerd en met goed resultaat heeft afgesloten, is dit ook een van de laatste projecten geweest. Zij wordt per 30 juni opgeheven. De resterende vrije kavels in het gebied worden via de gemeente Barendrecht verkocht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »