Groep 7 van OBS de Driehoek leert over handicaps en hulpmiddelen

BARENDRECHT – Gisteren (Donderdag 18 februari 2016) zijn vrijwilligers van de Unie van Vrijwilligers (UVV) op bezoek geweest op de Openbare Basisschool De Driehoek aan de Kouwenhoven-akker. Door middel van een Ganzenbordspel hebben de leerlingen van groep 7 met verschillende opdrachten kunnen ervaren dat het niet altijd even gemakkelijk is om met een handicap te leven, maar dat er gelukkig hulpmiddelen zijn.

De kinderen hebben een parcours kunnen rijden in een rolstoel en geblinddoekt met een blindenstok een route gelopen. Ook hebben ze gedamd zonder handen met behulp van een “hoofdsteun” en nog veel meer. De leerlingen hebben hiervan heel veel opgestoken en vonden het superleuk om door middel van spel, kennis te maken met mensen met een beperking. Veel kinderen kregen meer respect voor mensen met een beperking. Het was een leerzame ochtend en zeker voor herhaling vatbaar.

Unie van Vrijwilligers

UVV Nederland verricht dagelijks in heel Nederland, met ruim 8.000 vrijwilligers in 50 plaatselijke afdelingen, vrijwilligerswerk voor het welzijn van mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden door ziekte, handicap, ouderdom of eenzaamheid.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »