Cameratoezicht met beveiligingscamera op paal

BARENDRECHT – Het college heeft van Echt Voor Barendrecht (EVB) vragen ontvangen over de mogelijke diefstal van tientallen kinderfietsen bij sporthal Waterpoort. De partij zegt hierover de afgelopen weken berichten te hebben ontvangen.

De partij vraagt onder andere naar exacte aantallen van fietsendiefstal in het gebied, hoe dit probleem wordt aangepakt, maar ook naar wie de beheerder is van een bewakingscamera die bij de Waterpoort hangt. EVB zegt dat zowel de beheerder als de politie niet weten van wie de camera is die daar in de openbare ruimte hangt.

Camera’s

Het College bescherming persoonsgegevens stelt dat een ieder die in de openbare ruimte wordt gefilmd moet kunnen weten wie deze gegevens verwerkt (notificatieplicht). Daar lijkt in het geval van de Waterpoort geen sprake van te zijn.

Sinds afgelopen weekend heeft de gemeente Barendrecht een vijftal camera’s geïnstalleerd en in gebruik genomen, maar omdat de gemeente op verzoek van BarendechtNU weigert de locaties bekend te maken is ook in dit geval niet duidelijk of het een nieuwe camera van de gemeente is.

Fietsendiefstal oplossen

EVB vraagt of de gemeente zelf (of via een andere nog onbekende beheerder) de camerabeelden zal gaan inzetten om de fietsendiefstallen op te lossen. Ook hint de partij op het gebruik van een “lokfiets” door te vragen of de gemeente bereid is dit middel in te zetten.

Zie ook: Gemeente plaatst 5 camera’s: wil locaties geheim houden

Foto: Archieffoto van een bewakingscameraBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »