ToBe Cultuurcentrum

BARENDRECHT – De salarissen van de medewerkers van ToBe over december zullen zo snel mogelijk worden overgemaakt. De bewindvoerder van ToBe is daartoe in staat nu de rechtbank Rotterdam de gemeente Barendrecht heeft verplicht tot het betalen van € 52.500 euro.

De rechtbank heeft Barendrecht op haar verantwoordelijkheid gewezen. Wij zijn vooral tevreden dat zowel vaste medewerkers als freelancers nu gewoon hun salaris over december ontvangen“, aldus de vijf betrokken gemeenten in een reactie. ,”Het zou toch wel heel zuur zijn als deze mensen niet betaald kregen voor hun geleverde werk door een plotseling faillissement.

Toekomst

Nu de betaling over december is veiliggesteld, kan de bewindvoerder in iets meer rust werken aan een oplossing voor ToBe, dat in surseance van betaling verkeert. Uitstel van betaling was nodig omdat de gemeente Barendrecht niet wenste bij te dragen aan het herstelplan voor ToBe, waarvoor in totaal €3.515.000 nodig is. Gezien het standpunt van Barendrecht lijkt een faillissement onvermijdbaar.

De gemeenten Dordrecht, Ridderkerk en Papendrecht dringen aan op een doorstart, waarbij de activiteiten als cursussen en lessen op scholen zoveel mogelijk door kunnen gaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »