600 mensen lopen mee met kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht

BARENDRECHT – In een wijk in Carnisselande werd afgelopen vrijdagavond de kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht gehouden. Inwoners van Barendrecht gingen van start bij het Inge de Bruijn Zwembad. Zij beleefden een reis door de tijd met een wandeling met Maria en Jozef.

Waxinelichtjes en vuurpotten markeerden de route en de taferelen. De wandelaars worden voor het tunneltje begroet door twee boodschappers, die iedereen aanraden de weg van Maria en Jozef te volgen. Maria en Jozef beleefden spannende tijden nadat een Engel had aangekondigd dat Maria zwanger zou worden.

Bethlehem in Barendrecht

De spelers hebben zich goed ingeleefd in hun rol en het publiek, die in groepen van 30 personen lopen, klapt na ieder tafereel. De wisselwerking van de spelers en het publiek is tastbaar. Keizer Augustus, staande op de trappen naar het Middeldijkerplein, roept op dat ieder zich in zijn Rijk moet laten inschrijven. In de Elf Ranken zingt het kinderkoor Ziezo als Engelenkoor. Daarna wordt iedereen ingeschreven in het Romeinse Rijk. Op het grasveld bij Carnisse Haven zijn de herders, de schapen en de engelen. Bij Distinto is een volle herberg en daarachter in de stal zijn Jozef en Maria met de pasgeboren baby. Er wordt gespeeld en gezongen van het geboren Kind.

De deelnemers ontmoeten de Wijzen, die uit het Oosten komen en de Ster hebben gezien. De Schriftgeleerde, ds. Bert de Wit houdt als laatste tafereel bij de huifkar een vlammend pleidooi dat het echt waar is dat de Ster aan geeft dat er een bijzonder Kind is geboren. Het is in het boek Jesaja voorspeld en het staat in de boekrol geschreven. Maar ook dat de mensen goed voor elkaar moeten zorgen. Een engelenkoor laat ook hier zich horen.

De verkeersregelaars hebben er plezier in dat alles in goed banen wordt geleid. De wandeling is ruim 3 km en wordt door velen als vrij lang ervaren.

Geslaagd

De organisatie Hart voor Barendrecht kijkt met alle vrijwilligers terug op een geslaagd event. Ongeveer 600 mensen namen deel aan de wandeling. Met dank aan het Inge de Bruijn Zwembad, Stichting Samenspel Barendrecht, de Kleine Duiker, Focus Beroepsacademie, de Elf Ranken en Distinto.

Foto bij het artikel gemaakt door: Arnold SluijsBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »