Vuurwerk(afval) Middeldijkerplein, Carnisse Veste

BARENDRECHT – Het afsteken van vuurwerk in Carnisse Veste zorgt voor overlast bij het winkelend publiek en de bewoners, zo stelt de gemeente. Daarnaast kan het afsteken van vuurwerk een gevaar opleveren voor de veiligheid. Daarom is het verboden om in de directe omgeving van Carnisse Veste vuurwerk af te steken.

Vuurwerkverbod

Het college van burgemeester en wethouders heeft een vuurwerkverbod opgelegd op grond van artikel 2.59, lid 1 APV. Dit verbod geldt bij de in-/uitritten van de parkeergarage, in de parkeergarage en in de expeditieruimte. Ook in de winkelpassage, op de verhoogde toegang tot het winkelcentrum aan de kant van het Middeldijkerplein, tussen de fietsenrekken op het Middeldijkerplein en op de daktuinen is het verboden om vuurwerk af te steken.

Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot en met 1 januari 2.00 uur, met uitzondering van de locatie Carnisse Veste. Daar geldt, net als voorgaande jaren, het plaatselijke vuurwerkverbod.

Vuurwerkverkoop

De vuurwerkverkoop (16+ jaar) is dit jaar op 29, 30 en 31 december bij de daarvoor bestemde vuurwerkverkooppunten:

  • Primera (Middenbaan 37)
  • Fred Motoren (Gouwe 1)
  • Firma Wesdijk (3e Barendrechtseweg 415)
  • Vuurwerkreus (Deventerseweg 44- 46).

Illegaal vuurwerk, zoals strijkers, seinpistolen, lawinepijlen en croftybommen mogen niet verkocht, vervoerd en afgestoken worden. Ook zelfgemaakt vuurwerk (de zogenaamde vuurwerkbommen) behoort tot illegaal vuurwerk. Jaarlijks gebeuren hiermee veel ernstige ongelukken. Het bezitten en/of afsteken van illegaal vuurwerk is een misdrijf.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »