Mobiele camera na dubbele straatroof door groep jongeren

BARENDRECHT – Sinds vandaag (Dinsdag 27 oktober 2015) staat er aan de Vrijenburglaan een mobiele camera opgesteld. Dit heeft burgemeester van Belzen (veiligheid) vandaag (Dinsdag 27 oktober 2015) bekend gemaakt. De MCU (Mobiele Camera Unit) van de politie en gemeente staat opgesteld onderaan het Vrijenburgviaduct richting Rotterdam.

Aanleiding voor de plaatsing is de beroving en poging tot beroving van afgelopen week. Van Belzen: “De inzet van de MCU vindt plaats ter voorkoming van overlast en criminaliteit en ter bevordering van het veiligheidsgevoel van onze inwoners, ondernemers en het uitgaans- en winkelend publiek.” Daarnaast stelt de burgemeester dat de MCU preventief wordt ingezet tegen fietsendiefstal. De camera zal in eerste instantie tot maandag 9 november worden ingezet.

Straatroof door groep

Vorige week dinsdag vond een beroving plaats aan de Meerwedesingel. Een 14-jarige jongen werd door een groep van 8 jongeren van zijn fiets getrapt. Hij werd geschopt en geslagen waarna zijn iPod en telefoon werden gestolen. Onder bedreiging heeft hij login codes moeten afgeven.

Afgelopen zaterdagavond was het rond 22:00 uur opnieuw raak: Een groepje kinderen van 14-15 jaar werd op de Avenue Carré (thv de Voordijk) bedreigd door een groep jongeren. De kinderen werden gedwongen om hun spullen af te geven, de verdachten doorzochten daarbij eigenhandig de zakken van de kinderen. Een paar van de jongens konden aan hun bedreigers ontkomen en schakelde hulp in.

Tips

De politie heeft beide zaken nog in onderzoek. De politie heeft nog niet kunnen aangeven of het om dezelfde groep jongeren gaat. Heeft u iets gezien of informatie die voor het onderzoek relevant kan zijn, dan verzoekt de politie u om contact op te nemen via 0900-8844.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »