Drie mannen overvallen woning aan de Kraaijenveldleede in Barendrecht

BARENDRECHT – Op 20 september 2013 belde een man aan bij een woning aan de van der Hoekleede. De man had een bos bloemen bij zich. De 61-jarige bewoonster vertrouwde het niet, maar voordat ze de voordeur kon sluiten, drong de man samen met twee anderen de woning binnen. Ze bedreigden haar met een mes. Ook werd ze geschopt en geslagen.

Eén van de overvallers werd direct na de overval gepakt. Hij werd vastgepakt door een agent die in de buurt woonde. De overvaller wist echter te ontkomen waarop de agent zijn politie diensthond thuis ophaalde. Dankzij de hond werd de overvaller vervolgens uit de sloot langs de Middeldijk gehaald. Eind oktober 2013 werd verdachte nummer twee aangehouden, nummer drie volgde eind december van datzelfde jaar.

5 jaar cel

Vandaag deed het Gerechtshof Den Haag uitspraak in het hoger beroep over deze zaak. De man had al 5 jaar cel tegen zich geëist gekregen van de Rechtbank in Rotterdam. In hoger beroep is deze eis vandaag (Vrijdag 4 september 2015) in stand gebleven. Wat de status is van de twee andere verdachten in deze zaak is onbekend.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »