Drie mannen overvallen woning aan de Kraaijenveldleede in Barendrecht

BARENDRECHT – In Eindhoven hebben agenten op dinsdagochtend een tweede verdachte aangehouden wegens een overval op een woning aan de Van der Hoekleede in Barendrecht. Vlak na de overval op 20 september greep een politiehond in vrije tijd een verdachte op heterdaad.

Op 20 september omstreeks 12:15 belde één van de daders aan bij het slachtoffer met een bos bloemen. De 61-jarige vrouw vertrouwde het niet, maar voordat ze de voordeur kon sluiten, drongen de daders de woning binnen. Ze bedreigden haar met een mes. Ook werd ze geschopt en geslagen waardoor ze lichtgewond raakte. De daders verlieten met buit de woning.

Politiehond

Een hondengeleider van de politie, die op dat moment geen dienst had, werd door buurtgenoten gealarmeerd en ging naar de woning. Hij raakte met één van de overvallers in gevecht, waarbij de verdachte wist te ontkomen. De agent haalde zijn diensthond uit zijn woning en liet deze het spoor van de verdachte volgen. De diensthond vond de overvaller in een sloot en greep deze in een been. De twee andere daders ontkwamen op een na de overval gestolen bromfiets. Ze dwongen een vrouw deze af te geven. Deze bromfiets troffen agenten kort daarna aan in de omgeving. Ook werd de buit aangetroffen door een buurtbewoner, die deze afgaf aan agenten.

Onderzoek

Het onderzoek dat de politie instelde, leidde tot de verdenking van een 22-jarige Eindhovenaar. Hij werd op dinsdag 29 oktober ‘s ochtends in zijn woonplaats aangehouden en wordt verhoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Heeft u informatie die van belang kan zijn in dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie door 0900-8844 te bellen. Om een anonieme tip te geven kan gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bekijk hier het eerdere artikel op BarendrechtNU over deze woningoverval.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »