Sportmiddag voor kinderen in De Driesprong, Barendrecht

BARENDRECHT – De komende vakantieweek is er voldoende te doen voor kinderen in Barendrecht. Zowel op het gebied van sport als natuur staan er een aantal leuke activiteiten op het programma:

Sport: Voorjaars Sportfeest

In de week van de voorjaarsvakantie (dinsdag 24 feb) organiseert de buurtsportcoach wederom een groot sportfeest in Barendrecht. Van 13:00 tot 15:00 uur kunnen alle kinderen van 4 t/m 12 jaar langskomen om gezellig mee te doen aan dit gave sportfeest! Er zijn onder andere een Pannakooi, een Springkussen en verschillende andere leuke sport activiteiten te doen!

 • Tijd: 13:00 – 15:00 (24 feb)
 • Wie: 4 t/m 12 jaar
 • Kosten: €2,- per kind
 • Locatie: Marijkesingel 20 (Sporthal De Driesprong)

Kom allemaal gezellig langs, wij hebben er al heel erg veel zin in!!

Sport/spel: Girls Only Sportinstuif

De Buurtsportcoach Barendrecht organiseert 25 februari een Girls Only Sportinstuif van 13.00 tot 15.00 uur in Sporthal Waterpoort. Feyenoord komt een voetbalclinic aanbieden in samenwerking met de BVV, Gymvereniging Barendrecht komt een Streetdance clinic verzorgen, Capoeira Reversão is aanwezig, De Tennisvereniging is aanwezig en ook kun je een gezonde snack komen koken met de Kookclub. Genoeg te doen dus voor de meiden in de vakantie! Kom gezellig langs en sport mee met ons! Voor meer informatie kijk op buurtsportcoachbarendrecht.nl

 • Locatie: Sporthal Waterpoort
 • Tijd: 13:00-15:00
 • Kosten: €2,- per persoon
 • Wie: Groep 5, 6, 7 en 8

Sport: Zaalvoetbaltoernooi

Waar leerlingen normaal gesproken op vrijdagmiddag direct het schoolterrein verlaten, zijn de broers Justin en Dustin Martina uitzonderingen. Beide mannen en vele andere leerlingen van het Calvijn (Groene Hart) en het Dalton college trekken na schooltijd de sportkleding aan om met elkaar sportief en met veel plezier te zaalvoetballen. Deze activiteit, welke begeleid wordt door de Buurtsportcoach, vindt wekelijks op vrijdag van 16.15 – 17.15 plaats in sporthal de Lagewei.

Naast zaalvoetballen, leren de leerlingen zelf om de activiteit draaiend te houden, de zaal-op en af te bouwen, zelfstandig teams maken en leren met elkaar te discussiëren (oplossend vermogen). Naast de wekelijkse zaalvoetbalactiviteit leek het de broers Dustin en Justin erg leuk om samen met de Buurtsportcoach een zaalvoetbaltoernooi te organiseren.

Voor dit toernooi, wat plaatsvindt op vrijdag 27 februari (Voorjaarsvakantie) is er plek voor 8 teams. Deze teams mogen door leerlingen zelf worden samengesteld. Let op, je moet minimaal in de 1e zitten en maximaal in de 4e van het middelbaar onderwijs.

Ben je net als Dustin en Justin een voetbalfanaat en lukt het je om een team van min 5 spelers te vormen, dan ben je van harte welkom om mee te strijden om de mooie prijzen!

 • Zaalvoetbaltoernooi 1e – 4e klas
 • Locatie: Sporthal de Lagewei
 • Tijd: 13.00 – 16.00 (27 feb)
 • Inschrijven via: Buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl
 • Kosten: € 3,50 per persoon
 • Team: Minimaal 5 spelers (1 Keeper, 4 veldspelers)

Natuur: Voorjaarsevenement in de Koedood

De temperaturen stijgen, de dagen worden langer, het voorjaar komt er aan. Een goede reden om lekker naar buiten te gaan. ARK Natuurontwikkeling organiseert op 1 maart een evenement in natuurgebied Koedood waar je warm van wordt!

Op zondag 1 maart kun je op IJsselmonde in het natuurgebied langs het riviertje de Koedood bij Portland meedoen aan verschillende activiteiten voor het hele gezin. Er zijn ruige struintochten met een gids of je kunt bouwen aan een hut van wilgentenen. Om op te warmen is er een kampvuur waarboven je broodjes kunt bakken. Het evenement begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De struintocht begint om 13.15 uur.

Het natuurgebied ten zuiden van de wijk Portland ligt langs het riviertje de Koedood en is onderdeel van Klimaatbuffer IJsselmonde. De Koedood vormt een belangrijke schakel tussen de Zuidpolder in Barendrecht en het Zuiderpark in Rotterdam en brengt schoon, zoet water naar de stad. Klimaatbuffer IJsselmonde heeft als functie – als het lang en hard heeft geregend – om nog eens extra schoon zoet water vast te houden, zodat niet alleen de stad van dit schone water kan profiteren, maar ook de boeren (in tijden van droogte), de recreanten (kanoën op en fietsen en wandelen langs het water) én de natuur zelf, die zich hier spontaan kan ontwikkelen zonder dat er gemaaid en gesnoeid wordt. In het natuurgebied loopt een kudde Schotse hooglanders. Hun gegraas zorgt voor een rijk, ruig en gevarieerd landschap waar veel planten, insecten, vogels en kleine zoogdieren van profiteren. Het gebied is vrij toegankelijk, óók buiten de paden. Meer informatie op ark.eu/ijsselmonde.

Als je mee wilt doen aan de activiteiten op 1 maart, meld je dan snel aan. Op de dag dag zelf moet je zorgen voor warme kleren die tegen een stootje kunnen en je moet goede schoenen of laarzen aantrekken. Wil je aan een hut bouwen? Dan mag je een grondboor, een takkenschaar en een gewone schaar (om touw te knippen) meenemen. Het is verstandig om zelf wat te drinken mee te nemen.

Aanmelden is verplicht. Dat kan door te bellen of te mailen met Paul Grootenboer van ARK Natuurontwikkeling: 06 20 44 70 78 of Paul.Grootenboer@ark.eu . Geef aan met hoeveel personen je komt en of je mee wilt met de gids of meehelpt met de huttenbouw. U kunt ook alleen komen om gezellig bij het kampvuur een broodje te bakken. De kosten bedragen 1 euro per persoon.

 • Wanneer: zondag 1 maart 2015
 • Tijd: 13.00 uur tot 16.00 uur.
 • Kosten: 1 euro per persoon.
 • Waar: Klimaatbuffer Koedood, tussen de veeroosters langs het fietspad. Fietsen of auto’s kunnen worden geparkeerd op het terrein van de familie Houdtzagers, Poelweg 1, 3161 ET, Rhoon. Houd bij het oprijden van het erf rechts aan en rijdt door naar achteren. U komt dan vanzelf op het parkeerterrein aan uw linkerkant.

Knutselen bij De Kleine Duiker

Kinderen zijn op woensdag en op zaterdag weer van harte welkom om te komen knutselen bij De Kleine Duiker! Aanmelden is niet nodig. Het knutselen is van 13.30 – 15.30 uur in de hooimijt.

Onder begeleiding van vrijwilligers maken de kinderen steeds weer wat nieuws. De ene keer een vogelhuisje, de andere keer een tekening en een volgende keer weer collage. De kinderen werken met wisselende materialen en mogen hun eigen werkje mee naar huis nemen. Het knutselen heeft altijd iets met de boerderij te maken en vaak ook met het seizoen.

We vragen ouders om tijdens het knutselen op het terrein aanwezig te blijven. Mocht hun kind zich niet lekker voelen of toch eerder naar huis willen, dan is de ouder in de buurt. Natuurlijk staat het de ouders vrij om een rondje te wandelen, een kijkje te nemen in de stallen of gezellig iets te gaan drinken in de kantine.

Het kinderknutselen is iedere woensdag en zaterdagmiddag, van 13.30 – 15.30 uur en wordt georganiseerd tot het einde van de zomervakantie.

Zwemmen: Stormbaan Zwembad

Dinsdag 24 en woensdag 25 februari ligt deze grote opblaas stormbaan in het Inge de Bruijn zwembad (Hamburg 200, Barendrecht):Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »