Bus bij bushalte 'Oude Postkantoor' aan de Binnenlandse Baan in Barendrecht ('t Vlak)

BARENDRECHT – Het voorstel van EVB om buslijn 183 weer door te laten rijden naar station Barendrecht is beantwoord (PDF) door de wethouder. Uit onderzoek van de RET (2013) bleek dat de bezetting op de route Buitenoord – Station onvoldoende was, zo staat te lezen in de antwoorden.

Het resultaat is dan ook dat bus 183 niet door zal rijden tot het station (ongeveer 6-8 minuten extra reistijd). Er zal worden onderzocht of de route van de buurtbus Ridderkerk kan worden uitgebreid/aangepast.

Lindehoevelaan

Op basis van het RET onderzoek zou de bus in eerste instantie alleen nog maar over de Barendrechtseweg rijden. Na overleg tussen de gemeente en RET is dit aangepast zodat de bussen nog wel via de Lindehoevelaan rijden. “Ondanks dit resultaat delen wij uw mening dat door de nieuwe dienstregeling de bereikbaarheid verminderd wordt“, aldus wethouder Jeroen Gebben.

De groter geworden loopafstand voor sommige (oudere) reizigers is volgens de wethouder geen probleem. “Afhankelijk van het woonadres is voor mensen met een mobiliteitsbeperking een acceptabel alternatief het overstappen op de buurtbus en/of buslijn 84.

Geen budget beschikbaar

Voor reizigers is overstappen uiteraard nadelig. Daartegenover staat dat het niet mogelijk is om vanaf iedere halte zonder overstap naar alle relevante bestemmingen te reizen.” In dit geval wogen de belangen van de reizigers niet op tegen het beschikbare budget van de RET. Tevens merkt de wethouder op dat “het totale openbaar vervoer sinds de gewijzigde dienstregeling is verbeterd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »