Nieuwe buslijn tussen Barendrecht en Ridderkerk

BARENDRECHT/RIDDERKERK – Sinds deze week (maandag 10 maart) is er een nieuwe buslijn ingesteld tussen Barendrecht en Ridderkerk. Helemaal nieuw is de buslijn niet, het gaat om buslijn 601 (RET) die voorheen rondreed als ‘Buurtbus’.

Deze buurtbus is 8 jaar geleden opgezet en onderhouden door vrijwilligers. Jaarlijks gebruikten zo’n 13.000 reizigers deze buslijn. Sinds deze week is de bus opgenomen in de dienstregeling van de RET. De buschauffeurs zullen nog wel vrijwilligers zijn. In de nieuwe bus is ruimte voor 8 personen, wordt er betaald met de OV chipkaart en kan ieder uur worden opgestapt. Lijn 601 wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Ridderkerk en Stadsregio Rotterdam.

Route bus 601: Barendrecht – Ridderkerk

Lijn 601 komt op meer plaatsen dan de buurtbus. De buslijn verbindt de wijken Bolnes, Slikkerveer, Centrum, West en Rijsoord in Ridderkerk. Lijn 601 stopt onder andere bij de Riederborgh, Noordhave en bij het gezondheidscentrum aan de Jan Luykenstraat. In Barendrecht is dit het NS station en het gemeentehuis. De dienstregeling is zo gemaakt dat er overstapmogelijkheden zijn op ander openbaar vervoer. De volledige route met alle haltes van bus 601 is te bekijken op de website van de RET.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »