Sinterklaas en Zwarte Piet, Centrum Barendrecht

BARENDRECHT – Zaterdag 15 november is hij weer in het land: Sinterklaas. Samen met zijn pieten komt de Sint direct vanuit Gouda naar Barendrecht.

Update: Informatie intocht 2015

Rond 12:00 uur komt hij aan bij winkelcentrum Carnisse Veste (Van Beuningenhavenplein) om vervolgens om 14:00 uur te worden verwelkomt op het gemeentehuisplein van Barendrecht.

Centrum – Gemeentehuisplein

We verwachten de Goedheiligman rond 14.00 uur bij de entree van het gemeentehuis. Voordat Sinterklaas door de Burgemeester zal worden welkom geheten is er al een gezellige kindershow waarbij een clown vele grappen en grollen uithaalt. De kindershow start rond 13.30 uur.

Maar wat is er vandaag (Vrijdag 7 november 2014) aan de hand? Op het bordes zit een verliefde Piet! Hij is erg verliefd op twee juffen en weet niet wie hij moet kiezen. Want vindt Sinterklaas hiervan? Hoe loopt dit af? Nou kinderen jullie kunnen het allemaal zien en beleven op zaterdag 15 november vanaf 13.30 uur bij het gemeentehuis in Barendrecht.

Sinterklaas zal na het welkomstwoord van de Burgemeester zijn weg in zijn prachtige koets vervolgen natuurlijk onder begeleiding van de Pietenband richting de Middenbaan. Daar heeft hij alle tijd voor de kinderen om handjes te schudden en voor het nemen van prachtige foto’s.

Grootste speculaaspop van Zuid Holland

Op ’t Vlak in Barendrecht heeft bakker Bussing iets heel bijzonders gemaakt. Voor de winkel staat een geweldige grote speculaaspop van ruim 4 meter lang. Rond 15.00 uur zal de Burgemeester als eerste deze heerlijke maar vooral enorm grote speculaaspop gaan aansnijden. Daarna worden alle kinderen uitgenodigd om een brokje speculaas te komen proeven.

Kleurplaatwedstrijd

In de winkels liggen voor de kinderen kleurplaten. Haal een kleurplaat op , maak er een prachtig kunstwerk van en deponeer jouw kunstwerk in één van de actiebussen in het centrum van Barendrecht ( Bengel, Delicious of Shoeby). Op zaterdag 29 november zal Sinterklaas rond 16.00 uur de winnaars bekend maken waarbij de drie winnaars een thuisbezoek winnen van Sinterklaas op donderdag 4 december tussen 18.00 en 20.00 uur.

Kortom de winkeliers in Centrum Barendrecht hebben er ook dit jaar weer een prachtig Sinterklaasfeest van gemaakt.

Carnisselande – Van Beuningenhavenplein

Sinterklaas zal samen met de Pieten zoals ieder jaar een bezoek brengen aan winkelcentrum Carnisse Veste. De Burgermeester van Barendrecht zal hem persoonlijk komen verwelkomen. De Pieten zijn al vanaf 11.00 uur aanwezig en rond 12.00 uur wordt Sinterklaas zelf verwacht op het podium op het Van Beuningenhavenplein.

Kom kijken bij de circuspieten die hun leuke kunsten vertonen zoals jongleren, steltlopen, diabolotrucs, eenwieler-fietsen en nog veel meer.

Carnisse Veste mag dit jaar als eerste winkelcentrum zwarte pieten buikspreker Bart Juwett met DIEGO Junior verwelkomen. Loop deze feestelijke dag ook even langs bij onze ballonkunstenaar die de mooiste creaties van ballonnen maakt voor de kinderen.

Pepernotenfabriek

Sinterklaas heeft er dit jaar voor gezorgd dat er een echte “pepernotenfabriek” in het winkelcentrum komt te staan. Hier kunnen de kinderen op bijzondere wijze worden voorzien van deze lekkernij.

Muziek

Het zwarte Pieten orkest zal met zo’n 18 pieten zorgen voor de muzikale ondersteuning. Sinterklaas zal tot 16.00 uur in winkelcentrum Carnisse Veste rondlopen om zoveel mogelijk kinderen een handje te geven, een praatje te maken en op de foto te gaan.

Kortom, kom allen 15 november Sinterklaas en de Pieten verwelkomen in Winkelcentrum Carnisse Veste!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »