Ganzenfanfare Oude Dorpskern, Zomerfeest Barendrecht 2013

BARENDRECHT – In de Oude Dorpskern vindt zaterdag 28 juni (12:00 – 22:00) de vijfde editie van het ZomerFeest plaats. De laatste jaren groeide het aantal bezoekers naar de drieduizend. Voor de organisatoren is dat een stimulans om deze keer wederom een programma samen te stellen dat weer groter is dan het voorgaande jaar.

Bekijk hier de foto’s en video’s van het Zomerfeest Barendrecht 2013.

Muziek

Op het Doormanplein is de hele dag muziek op een podium. Hier wordt onder meer opgetreden door orkesten van Harmonievereniging Barendrecht. De optredens worden ’s avonds afgesloten door de negen-mans coverband Maghetwatzachter.

De officiële opening van het feest wordt om 12.00 uur op het Doormanplein verricht door burgemeester Jan van Belzen. Aansluitend wordt er de hele middag opgetreden door Barendrechtse muzikanten en dansers. Natuurlijk zijn de orkesten van Harmonievereniging Barendrecht te horen. Achtereenvolgens zullen optreden : Het Meezingkoor, de jeugdige muzikanten en slagwerkers samen met de Kinderzanggroep, gevolgd door het Harmonieorkest.

Ook dansgroepen van Jacques Dancepassion en Funky Feet treden hier op met Streetdance, HipHop, Breakdance, Show/Musical en Moderne dans voor jong en oud. Zangpedagoge Monica Millar komt met haar zanggroepen Kids-Bizz en Sing4U. Zij namen begin juni nog deel aan een festival in Sarajevo.

Lasergamen

Tijdens het ZomerFeest verreist er een Laser-arena op het kerkplein. Jong en oud heeft de mogelijkheid om in een opblaasbare ruimte vol met licht, geluid en rookeffecten te spelen. Het spel Lasergame wordt gespeeld met twee groepen personen. Iedere deelnemer draagt een speciaal pak en heeft een lasergeweer. Dit geweer heeft een laserstraal, waarmee je anderen kunt raken. Deze is erg zwak en dus niet gevaarlijk. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers voor 5 knipjes op de ZomerFeest knipkaart meedoen. Een kaart met 10 knippen kost 5 euro.

Sumoworstelen

Een andere sport die tijdens het ZomerFeest van 12.00 tot 17.00 uur wordt beoefend is het Sumoworstelen. Een leuke wedstrijd voor zowel kinderen als volwassenen. De deelnemers zitten in een bol pak en moeten elkaar omver zien te duwen.  Het worstelen vindt onder serieuze wedstrijdleiding plaats bij de Watertoren. De kosten zijn voor het sumoworstelen zijn 1 euro of door gebruik te maken van de strippenkaart.

Kinderactiviteiten

Van 12.00 tot 17.00 uur zijn er in de Oude Dorpskern allerlei activiteiten voor kinderen. Ze kunnen onder meer schilderen met Rob Kort van OK,Rob ( speeekuit ‘okeekommaarop’ ) en dieren knutselen in de Ontmoeting . Op het Doormanplein  kunnen kinderen schminken, grabbelen en nagels lakken,  georganiseerd door de SKB en vrijwilligers van de Harmonievereniging. Dit alles ook met één of meerdere strippen te betalen. Tijdens het optreden van de jeugd van Harmonievereniging Barendrecht kunnen kinderen uit het publiek flink meeslaan op een grote serie trommels. Natuurlijk zijn er weer kramen in de Dorpsstraat.

Middenbaan

Op de Middenbaan zijn deze dag ook tal van attracties. Veel ondernemers hebben een kraam voor hun winkel staan. Van 11.00 tot 19.00 uur is er een standwerkersconcours. Vijftien standwerkers zullen zich presenteren. Het is een voorronde van het Nederlands kampioenschap: de beste standwerker plaatst zich voor dit kampioenschap dat eind september zal worden gehouden. De jury van het concours bestaat voornamelijk uit Barendrechtse winkeliers. Na afloop zullen de prijzen worden overhandigd.

Muziek is er van de Nautulus One Man Band, een ingenieus toestel met veel rook en vuur. Verder onder meer de Swingende Kok, steltloopact Saurus (Grote zilveren wezens die op zoek gaan naar eten), straattheater Zigzag van Eddy Only en voor de kinderen poppenkast.

De Swingende Kok loopt met  zijn mobiele keukentje door het winkelcentrum en deelt heerlijke wafels met slagroom uit aan de bezoekers. De Swingende Kok heeft echter wel één principe: voor elke wafel een dansje!

Zie ook zomerfeestbarendrecht.nl

Historische vereniging Barendrecht

Ook de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) opent weer haar deuren tijdens het ZomerFeest. De openingstijden op deze feestelijke dag zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De HVB is zoals gebruikelijk een partner in de feestelijkheden met diverse activiteiten zowel binnen als buiten d’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150/150a.

Zo geeft Dhr. Den Otter uitleg en demonstratie over vlasverwerking en zijn er binnen in het museum tafels gedekt met oude serviezen en is er een antieke cassette te bewonderen. Verder heeft Mevr. Hagendijk een hoek ingericht met Bijbeltegels en hierover is tevens interessante historische documentatie beschikbaar.

Om 12.00 uur overhandigt Mevr. Boers (Bonney Bee) een serie prachtige beschilderde kerstballen aan het bestuur van de HVB met onder andere afbeeldingen van de Dorpskerk en de Watertoren. De antiek brandspuit van de HVB zal zaterdag 28 juni worden uitgeleend aan de brandweer en is daar op de open dag te bewonderen.

In gesprek met het college

Het college van Barendrecht zal tussen 12:00 en 15:00 aanwezig zijn op het Zomerfeest om in gesprek te gaan met de Barendrechtse samenleving. Ze willen graag met de Barendrechters spreken om inzicht te krijgen wat er voor hen belangrijk is om rekening mee te houden in het coalitieakkoord. Meer hierover is te lezen in het artikel: Collegeprogramma samen met de Barendrechtse samenleving opstellen

Kerktuin

De kerktuin achter de Dorpskerk is van  10.00  tot 16.00 uur geopend. Er zijn dan gastvrouwen aanwezig om bezoekers rond te leiden of van informatie te voorzien. Twee dwarsfluitistes, leden van de Dorpskerkgemeente, verzorgen drie keer een muzikaal optreden: om 11.30, 13.30 en 14.30 uur. Gerdien Pool, lid van de werkgroep Kerktuin, exposeert en verkoopt haar zelfgemaakte sieraden.

Watertoren

De Watertoren uit 1912 is tijdens het ZomerFeest van 12.00 tot 17.00 uur open voor mensen die hem willen beklimmen. Kinderen mogen alleen onder begeleiding van hun ouders naar boven. De toren heeft overigens geen lift.

Strippenkaart

Een kaart met 10 knippen kost 5 euro. Hiermee kan aan allerlei activiteiten op het ZomerFeest in de Oude Dorpskern worden deelgenomen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »