Zomerfeest Barendrecht 2013

BARENDRECHT – [Foto’s + video’s] Er was gisteren (Zaterdag 6 juli 2013) in het centrum van Barendrecht en in de Oude Dorpskern niet aan te ontkomen: Zomerfeest Barendrecht 2013. BarendrechtNU was erbij en heeft zoveel mogelijk shows, optredens en andere festiviteiten bezocht. In dit artikel staan de vele foto’s en video’s van het Zomerfeest Barendrecht 2013.

Oude Dorpskern (Doormanplein/Dorpsstraat)

In de oude Dorpskern konden bezoekers zich de hele dag laten vermaken door dans-, muziek- en andere showoptredens. Zo was Dancestudio Lucia als eerste aan de beurt om met vele dansgroepen diverse shows te laten zien (zie video’s). Om twaalf uur ‘s middags werd het Zomerfeest officieel geopend op het Doormanplein door de burgemeester van Barendrecht; Jan van Belzen (zie foto’s). Gedurende de dag waren er constant optredens van onder andere: Blokfluitgroep, Blazersklas, Leerlingen-, Jeugdorkest en Kinderzanggroep; Dag- en Aspiranten orkest Harmonie Barendrecht; Big Band Barendrecht met zang van Bart Kloosterhuis; Gymnastiek Barendrecht; Sir Olivers Bigband; Sing-a-long; Showgroep Liberté; Jongerenorkest B’tween & Juniorslagwerkgroep; Marcel en Denise Koster; Slagwerkgroep SlaEn NIKO; Slagwerkgroep Adrumaline. (zie foto’s en video’s) Naast de optredens was er ook een groot aantal activiteiten te ondernemen en te bekijken in de Dorpsstraat. Een ganzenfanfare (zie de foto’s!), een kettingzaagkunstenaar, een markt, een klimwand, drum/percussie-cursussen, een ballonnenwedstrijden en een levensgroot schaakspel. De Jeugdbrandweer van Barendrecht was ook aanwezig, hier konden kinderen (en ouders) ervaren hoe het is om een brandweerslang te gebruiken. De Oude Dorpskern was helemaal afgeladen met activiteiten en er was voor iedere leeftijdscategorie wel iets te beleven. De dag vol vermaak werd ‘s avonds afgesloten op het Doormanplein door een gecombineerd optreden van Adrumaline, Juniors en Showgroep Liberté. Een uitgebreide video hiervan zal later op deze pagina worden toegevoegd.

Centrum Barendrecht (Middenbaan/’t Vlak)

Op de Middenbaan (en ‘t Vlak) werd het winkelend publiek ook vermaakt met diverse activiteiten. De gehele dag waren er proeverijen en kraampjes in het centrum aanwezig. Over het hele centrum verspreid stonden tal van spellen opgesteld. De spellen werden gespeeld door een ouder en een kind samen. De spellen waren onder andere: doelschieten, megadarts, een reuze sjoelbak en diverse werp- en behendigheidsspellen. Nadat alle 10 de spellen waren gespeeld maakte de deelnemers kans op mooie prijzen: 100, 75 en 50 euro aan cadeaubonnen om te besteden in het centrum van Barendrecht (zie foto’s). Verspreid over de dag lieten ook de Funfare en Ganzenfanfare zich zien op en rond het centrum van Barendrecht.

Fotoalbums

Oproep: Heb jij zelf foto’s van het Zomerfeest Barendrecht 2013? Stuur ze in naar BarendrechtNU, dan komen jou foto’s mogelijk ook op deze pagina. BarendrechtNU heeft zelf veel video’s van de optredens, dus foto’s van de optredens op het Doormanplein zijn meer dan welkom!

Video’s

De video’s zullen i.v.m het grote aantal de komende dagen gefaseerd worden toegevoegd aan dit artikel. Heb je zelf een video gemaakt van een optreden op het Zomerfeest Barendrecht 2013, stuur deze dan in via contact zodat we de video hierbij kunnen plaatsen!


Dancestudio Lucia – Show 1 (Deel 1)


Dancestudio Lucia – Show 1 (Deel 2)


Opening Zomerfeest Barendrecht 2013 door de burgemeester


Dancestudio Lucia – Show 2


Sir Olivers Band


Gymnastiekvereniging Barendrecht


Showgroep Liberté


Ganzenfanfare Dorpsstraat


Diverse Orkesten


Junior Slagwerkgroep


Adrumaline

« | »