Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein (Bieb AanZet)

BARENDRECHT – Vanaf woensdag 29 juli sluit Bibliotheek Carnisselande haar deuren voor de start van de verbouwing. Dinsdag 28 juli is de laatste dag dat de bibliotheek is geopend voor bezoekers.

Tijdens de verbouwing kan iedereen vanaf maandag 3 augustus terecht in het tijdelijke afhaalpunt in The Wave, Wijkcentrum Waterpoort (Middeldijkerplein 9). Als alles naar verwachting verloopt, wordt de vernieuwde wijkbieb in de eerste week van januari 2021 geopend in ’t Plein.

Boeken lenen en inleveren

Tijdens de verbouwing kun je boeken reserveren op de website via debibliotheekaanzet.nl/collectie of op het afhaalpunt zelf. In The Wave komt een leestafel met actuele tijdschriften en kranten. Er zal geen collectie aanwezig zijn om materialen uit te kiezen. Hiervoor kun je terecht in de bibliotheek in Het Kruispunt (Middenbaan 111).

In het wijkcentrum wordt nu al de samenwerking met partners opgezocht om tijdens de verbouwing activiteiten te organiseren, zoals de taallessen en –oefengroepen. Zodat er in de wijk alvast een centrale plek ontstaat. Deze activiteiten komen straks weer terug in het vernieuwde gebouw: ’t Plein.

‘t Plein: Van ‘collectie’ naar ‘connectie’

Na de verbouwing zal ’t Plein zich nog meer ontwikkelen tot een centrale plek waar inwoners binnen lopen om te werken, te studeren of te ontmoeten. Bij de bekendmaking van de plannen liet wethouder Tanja de Jonge eerder dit jaar al weten: ”We zijn al langer met de Bibliotheek AanZet in gesprek over een toekomstbestendige invulling voor Bibliotheek Carnisselande. Daar zijn we nu uit. We hebben veel rekening gehouden met de samenstelling en veranderende wensen van de wijk. Het wordt een eigentijdse ‘wijkbieb’ voor jong en oud om te leren, ontdekken en ontmoeten.

Voor de bibliotheek zal een verschuiving plaatsvinden van ‘collectie’ naar ‘connectie’: meer activiteiten zoals spreekuren, huiswerkbegeleiding, taallessen, ontmoetingsavonden, vragenuurtjes, culturele activiteiten en tentoonstellingen. Naast de Bibliotheek AanZet worden ook de Wijkteams Carnisselande/Vrijenburg en de Veiligheidspost bewoners van ’t Plein.

Waarom verbouwt de bieb?

De samenleving verandert. Digitale en technische ontwikkelingen gaan sneller dan sommige mensen bij kunnen houden. De bieb verandert mee. Directeur-bestuurder Ankie Kesseler: ”We richten ons steeds meer op de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van mensen. AanZet wil inspireren, kennis delen en mensen helpen bij het vergroten van hun taalvaardigheden en digitale vaardigheden. Daarom krijgt de bibliotheek een andere opzet en indeling, om te zorgen dat onze activiteiten goed aansluiten op de behoefte van de wijk en dat er verbinding is met bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers.

Blijf op de hoogte via debibliotheekaanzet.nl/verbouwing-bibliotheek-carnisselande

Praktische informatie

  • Bibliotheek Carnisselande t/m dinsdag 28 juli geopend op Middeldijkerplein 248, 2993 DL Barendrecht. Dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur
  •  Vanaf maandag 3 augustus tijdelijk geopend in The Wave, Wijkcentrum Waterpoort, Middeldijkerplein 9, 2993DL Barendrecht. Maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur
« | »