Bibliotheek Carnisselande aan het Middeldijkerplein wordt verbouwd tot wijkbieb 't Plein

BARENDRECHT – Bibliotheek Carnisselande aan het Middeldijkerplein gaat verbouwen. Naar verwachting start de verbouwing na de zomer en duren de werkzaamheden zo’n drie maanden. In die maanden kunnen bezoekers terecht in een tijdelijk afhaalpunt in tienercentrum The Wave in wijkcentrum Waterpoort.

De bibliotheek is tijdens de verbouwing gesloten. “AanZet zal er alles aan doen om de werkzaamheden zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. In de tussentijd kunnen de inwoners van Carnisselande terecht bij een tijdelijk afhaalpunt in tienercentrum The Wave in wijkcentrum Waterpoort even verderop aan het Middeldijkerplein”, aldus directeur Ankie Kesseler. Als alles volgens planning verloopt, is het werk vóór december 2020 gereed.

Toekomst

,,We zijn al langer met de Bibliotheek AanZet in gesprek over een toekomstbestendige invulling voor bibliotheek Carnisselande’’, zegt wethouder Tanja de Jonge. ,,Daar zijn we nu uit. We hebben veel rekening gehouden met de samenstelling en veranderende wensen van de wijk. Het wordt een eigentijdse ‘wijkbieb’ voor jong en oud om te leren, ontdekken en ontmoeten.

Veranderende rol bibliotheek

De rol van de bibliotheek verandert. Ankie Kesseler: ,,We richten ons steeds meer op de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van mensen. AanZet wil inspireren, kennis delen en mensen helpen bij het vergroten van hun taalvaardigheden en digitale vaardigheden. Om die ontwikkeling goed door te kunnen maken, wordt team Carnisselande versterkt met een programmaontwikkelaar en een relatiebeheerder. Zij gaan ervoor zorgen dat onze activiteiten aansluiten op de behoefte van de wijk en dat er verbinding is met bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers.

’t Plein

Na de verbouwing krijgt het gebouw de naam ’t Plein en zal het zich nog meer ontwikkelen tot een centrale plek waar inwoners binnen lopen om te werken, te studeren of te ontmoeten. Naast de bibliotheek, komen dan ook de wijkteams Carnisselande/Vrijenburg en de veiligheidspost in het gebouw. Andere partners krijgen via de programmering een plek. Denk daarbij aan spreekuren, huiswerkbegeleiding, taallessen, ontmoetingsavonden, vragenuurtjes, culturele activiteiten en tentoonstellingen.

Foto: Van links naar rechts: Ankie Kesseler, directeur van de Bibliotheek AanZet en Tanja de Jonge, wethouder Lokale initiatieven, wijkgericht werken, duurzame gemeente en cultuur.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »