Kindpakket in natura nu ook in Barendrecht: 'Sociale uitsluiting voorkomen'

BARENDRECHT – Het Kindpakket in natura kan nu ook in Barendrecht worden aangevraagd. Maandagochtend 20 juli ondertekende wethouder Reshma Roopram hiervoor de overeenkomst met Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. Het Kindpakket is een verzamelnaam voor voorzieningen die nodig zijn voor kinderen uit gezinnen met een krappe beurs om mee te kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.

Wethouder Roopram is trots op deze belangrijke mijlpaal voor Barendrecht: ‘Elk kind doet mee! Het is fantastisch dat gezinnen met een laag besteedbaar inkomen en kinderen jonger dan 18 jaar nu een beroep kunnen doen op allerlei benodigdheden. Zo proberen we sociale uitsluiting te voorkomen en deze gezinnen en kinderen een steuntje in de rug te geven’.

Kindpakket

Voor schoolgaande kinderen is er een schoolspullenpas en kan een fiets of computer worden verstrekt. Voor alle kinderen van 0 tot en met 17 jaar kan ook jaarlijks een Kindpas worden aangevraagd. Met het tegoed op de Kindpas kunt u kleding, schoenen of leesboekjes betalen voor uw kind. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een verjaardagsbox voor uw kind mogelijk via Jarige Job.

Een vereist voor bijvoorbeeld een laptop of fiets(bijdrage) is dat het inkomen van de ouder(s) niet boven 120% van de bijstandsnorm en/of er aantoonbaar (hoge) schulden zijn. Kijk voor meer informatie en voor het aanvragen op de website: elkkinddoetmee.nl. Klik vervolgens op ‘BARENDRECHT’.

De uitvoering is in handen van Stichting Leergeld, deze brengt de gemeente € 24,50 in rekening per geholpen gezin. De gemeente stelt daarnaast €144.000,- op jaarbasis ter beschikking (indicatie uit mei 2020) voor het daadwerkelijk bekostigen/verstrekken van de middelen (*).

Minima

In 2017 had de gemeente Barendrecht 639 minimakinderen in beeld, in 2018 waren dit er 651 en in 2019 is dit aantal 643 (*).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »