Vrijdag 1 nov: Happyween lichtjesoptocht door Barendrecht voor kinderen

BARENDRECHT – Op vrijdag 1 november kun je meelopen in een vrolijke bonte lampionoptocht, onderdeel van de Happyween activiteiten in Barendrecht. Er wordt om 18:45u verzameld aan de Boerhaavelaan 11 in Barendrecht, in de directe omgeving is parkeergelegenheid voor de ouders.

Om 19:00u gaat de groep deelnemers samen met een drumband een stuk door Barendrecht wandelen. De route is 3 km lang en daarmee ook voor kleuters goed te lopen. Op de kaart onderaan dit artikel kun je de route zien die onder begeleiding van Verkeersregelaars Barendrecht zal worden gelopen.

Lampionnenoptocht

Bij een feest kan een optocht natuurlijk niet ontbreken! De organisatie heeft zelf geen lampionnen, dus je mag je eigen vrolijke lampion meenemen. Het moet er wel 1 zijn zonder vuur. Een tip voor de ouders: google op ‘lampionstok’ voor een veilige lampion. Er zijn verder veel leuke en bijzondere lampions te vinden als je googelt op ‘Sint Maarten lampions’. En wie weet gaan de kinderen op school wel een vrolijke lampion knutselen!

Leuk verkleden

Vind je het leuk om je te verkleden? Trek dan iets aan waar je blij van wordt en/of waar je anderen mee aan het lachen maakt (geen enge/Halloween kleding). Aan het einde van de rit (rond 20:00 uur) staat de warme chocolademelk en siroop klaar: “We zullen dan ook een prijsje uitreiken voor de leukste outfit én voor de vrolijkste lampion.” De optocht eindigt bij het startpunt en deelname is gratis (net zoals de andere Happyween activiteiten). Vooraf opgeven hoeft niet.

Belangrijk: De organisatie van Happyween benadrukt dat de ouders tijdens de optocht zelf verantwoordelijk zijn voor hun kinderen. Bij slecht weer kan het evenement worden afgelast. Kijk bij twijfel op de website en Facebookpagina van Happyween.

Artikelfoto: Lichtjesoptocht tijdens het Winterfeest 2018 (archieffoto)

Route

Startpunt: Boerhaavelaan, Dorpsstraat, Schaatsbaan, paddewegi, Park Nieuweland, Ouvertureweg, Dorpsstraat en terug naar Boerhaavelaan (eindpunt).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »