Carnavalsoptocht rond het Griegplantsoen in Barendrecht (Wijk Nieuweland)

BARENDRECHT – Dit jaar wordt er voor het eerst Happyween gevierd in Barendrecht. Happyween is ontstaan uit het verlangen om een alternatief te bieden rondom Halloween. Niet iedereen houdt tenslotte van griezelen!

De organisatie wil met Happyween, vanuit een geloofsovertuiging, een alternatief bieden voor de activiteiten rond Halloween: “We geloven in de God van Licht, de God van de levenden. Die God is Liefde en in Hem is geen duisternis staat er in de Bijbel. Iedereen is van harte welkom bij Happyween, ook kinderen die niet naar de kerk gaan of iets anders geloven dan wij.

Happyween activiteiten

Happyween biedt tijdens de periode waarin Halloween wordt gevierd een alternatief feest vol gezelligheid: “Zodat ouders een keuze hebben waar ze hun kind aan laten deelnemen. Onze feesten zijn 100% vrij van enge dingen“, aldus de organisatie. Alle activiteiten van Happyween zijn 100% gratis voor de deelnemers:

  • 26 oktober: Schminken op de Middenbaan én in winkelcentrum Carnisse Veste (tussen 11.00u en 15.00u)
  • 30 oktober Kidsmiddag van 14:00 tot 15:30u (update: de locatie is aangepast naar Boerhaavelaan 11)
  • 1 november Lampionoptocht met drumband van 19:00 tot 20:30u: Start en eindpunt Boerhaavelaan 11 in Barendrecht. Verzamelen vanaf 18:45 uur. Neem je eigen lampion mee. Trek iets aan waar je blij van wordt en/of waar je anderen mee aan het lachen maakt. Aan het einde van de rit staat heerlijke warme chocolademelk en siroop klaar. De wandeling is 3km lang.
  • 2 november Slot Feestavond op schoolplein Hof van Maxima. Dit is grootst opgezet met allerlei superleuke activiteiten voor de kinderen van basisschoolleeftijd. Tijd 19:00 – 20:30u. Er zijn allerlei actieve en creatieve dingen te doen, er is wat lekkers te eten en te drinken en je kunt genieten van een bijzondere show.
    • 19:00 Start met muziek, koek en zopie, stormbaan, broodjes bakken, crea tegels, circusplein.
    • 20:00 en 20:20: Vuurshow
    • 20:30 einde

Artikelfoto (sfeerbeeld): Een vrolijke optocht voor kinderen door de wijk Nieuweland tijdens carnaval in 2014.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »