Carnavalsoptocht rond het Griegplantsoen in Barendrecht (Wijk Nieuweland)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] In het zuiden van het land waren ze al even bezig en gaan ze ook nog wel even door, maar dat neemt niet weg dat het hier in Barendrecht ook gewoon kan: Carnaval. Voor kinderen (en papa’s en mama’s) en alle andere feestvierders uit de buurt van het Griegplantsoen werd gisteravond (Zaterdag 1 maart 2014) een carnavalsoptocht georganiseerd.

Fotoalbums

Carnavalsoptocht

Een mooi verlichte auto met rook en confetti leidde de groep door de hele wijk. Uiteraard kon de carnavalsmuziek en andere feestmuziek niet ontbreken. Verklede kinderen liepen dansend en swingend achter de auto met muziek aan. Daar achteraan liep nog een grote groep ouders, bewoners en andere feestvierders die het toch ook niet konden laten om mee te bewegen op de klanken van de muziek.

Langs de route gingen er vele ramen en deuren open en kwamen de camera’s tevoorschijn. Er waren veel, erg veel, buurtbewoners die in eerste instantie verbaasd en vervolgens vrolijk op de stoep mee stonden te dansen. Zelfs bij de ouderenwoningen werd er vanuit de woonkamer goed mee gedanst (zie de foto’s en video voor het bewijs).

De optocht startte rond kwart voor zeven en een klein uur later kwam de groep weer aan bij het Griegplantsoen. Hier werden de kinderen getrakteerd op een gezonde versnapering.

Route carnavalsoptocht

Start (18:50) vanaf het Griegplantsoen, via de Mahlerstraat, naar de Brahmsstraat, Brahmsstraat uitgelopen naar de Brucknerstraat, via de Brucknerstraat terug richting de Bachlaan, langs de Bachlaan over de Schubertdreef helemaal naar de Haydnsingel (kruising bruggetjes bushalte Spinetstraat), langs het water van de Haydnsingel via een stukje Brahmsstraat het Ravelplantsoen in, die overloopt in de Chopinstraat, de hoek om over de Mahlerstraat naar het Bartokplantsoen om vervolgens weer te eindigen op het Griegplantsoen (19:40).
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »