Schoolvoetbaltoernooi op sportpark de Bongerd en Smitshoek, Barendrecht

BARENDRECHT – [Fotoalbums] Gisteren (Vrijdag 18 april 2014) hebben honderden leerlingen uit het basisonderwijs meegedaan aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Zowel op sportpark de Bongerd als de sportvelden in Smitshoek werden gebruikt voor het toernooi. In Smitshoek speelde de groepen 5 en 6, op sportpark de Bongerd de groepen 7 en 8. De winnende teams mogen meedoen aan een landelijke schoolvoetbaltoernooi.

De Bongerd

Er werden op de Bongerd wedstrijden gespeeld in 13 poules met in totaal 95 teams, de wedstrijden duurde 10 minuten. In totaal werden er op 13 velden 156 wedstrijden gespeeld. Rond drie uur ‘s middags werden de kwart- en halve finales gespeeld. Vervolgens begonnen hier rond half vier de finales.

Smitshoek

De jongens van groep 6A van CBS Smitshoek zijn gisteren (Vrijdag 18 april 2014) kampioen geworden bij het schoolvoetbaltoernooi op de voetbalvelden van VV Smitshoek.

Op het terrein van VV Smitshoek streden circa 60 teams uit groep 5 en 6 om de titel. Groep 6A had de afgelopen weken al veel getraind en de Bliksemschutters, zoals zij zichzelf noemen, waren klaar voor de strijd.

De eerste wedstrijden in de ochtend werden eenvoudig gewonnen, maar in de kwart- en halve finale in de middag moesten de jongens er flink tegenaan. Superblij konden de Bliksemschutters na een zinderende finale om 17:00 de enorme beker in ontvangst nemen. De beker krijgt een mooi plaatsje in de klas van juf Marleen. Zij zal behoorlijk trots zijn, want ook de meiden van 6A presteerden uitstekend en werden uiteindelijk tweede.


Fotoalbums

Foto bij dit artikel: Het winnende jongens en meisjesteam op sportpark de Bongerd. Beide teams komen van CBS Smitshoek en komen uit dezelfde schoolklas.

« | »