10 juni: Programma Veteranendag op het gemeentehuisplein

BARENDRECHT – De Barendrechtse Veteranendag vindt plaats op zaterdag 10 juni. Deze dag is om de Barendrechtse veteranen te bedanken voor hun inzet tijdens missies, maar sinds vorig jaar streeft het comité er ook naar om de bezoekers van dit evenement op een ontspannen manier meer inzicht te geven in het werk van de militairen.

Tussen 12:00 uur (opening door burgemeester) en 16:00 uur zijn er activiteiten op het gemeentehuisplein georganiseerd. Van gratis activiteiten voor kinderen (klimwand, stormbaan, springkussen) tot de oude legervoertuigen van Keep Them Rolling. In de stand van Exotus Serpenti kun je verschillende soorten reptielen bekijken. Bij de schmink tent kun je je gezicht in militaire camouflage kleuren laten omtoveren. Je kunt ook de uitrusting van militairen bekijken en in gesprek gaan met veteranen.

Programma

  • 12:00 – Opening door burgemeester van Belzen
  • 12:05 – 12:20 St. Andrews Pipeband
  • 12:50 – 13:35 Bigband Barendrecht
  • 14:00 – 14:15 St. Andrews Pipeband
  • 14:30 – 15:15 Bigband Barendrecht
  • 15:30 – 15:35 Funky Feet

Vanwege de opbouw is het vanaf 5:00 uur ‘s ochtends niet mogelijk om op het plein te parkeren.

Deelnemers

Keep them Rolling: Vereniging die zoveel mogelijk vaar/voer/ vliegtuigen uit WO II probeert te restaureren en rijdend te houden.

Exotus Serpenti: Vanaf 13:00u aanwezig in een boogtent van Defensie. Zij zullen reptielen bij zich hebben die te bezichtigen en aan te raken/vast te houden zijn. Ook in de jungle kunnen “onze” militairen deze dieren tegenkomen. De link met defensie en Exotus Serpenti is dus gauw gelegd.

Saint Andrew Pipeband: De Saint Andrews Pipeband is een doedelzakband uit Rotterdam. In originele Schotse kledij, zullen zij, met 7 man (4 doedelzakspelers en 3 drummers) twee keer een optreden geven, waarbij ze de eerste keer ook over de Middenbaan zullen lopen.

Big Band Barendrecht: Met 20 man sterk zullen zij plaatsnemen in een boogtent van Defensie.

Op het terrein zijn verder kraampjes te vinden voor o.a. koffie, suikerspin en ijsjes.

Tentoonstelling

Sinds deze week staat in de hal van het gemeentehuis de tentoonstelling “veteranen in dienst van vrede en veiligheidheid”. De tentoonstelling zal tot maandag 12 juni te bezichtigen zijn op deze locatie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »