Gemeente grijpt in bij rattenplaag rond voormalig Medisch Centrum Bijdorp

BARENDRECHT – De gemeente heeft rond het voormalige Medisch Centrum Bijdorp aan de Voordijk 276 een rattenplaag gesignaleerd. Dit naar aanleiding van meldingen van omwonenden. De gemeente heeft contact gezocht met de eigenaar om te zorgen dat er direct wordt gestart met de bestrijding van de ratten.

Wethouder van Wolfswinkel: “Er is in opdracht van de gemeente meteen een ongediertebestrijder in de arm genomen om direct te starten met de bestrijding. De eigenaar van het perceel heeft in het bijzijn van de gemeente een overeenkomst met deze bestrijding gesloten voor het vervolgtraject

Rattenbestrijding

Er zijn inmiddels rattenvallen geplaatst die dagelijks worden gecontroleerd en geleegd. Dit zal de komende drie maanden doorgaan. Ook is de gemeente in overleg met het waterschap de doorstroming van de naastgelegen sloot te verbeteren. Dit verkleint de kans dat mogelijke ziektekiemen worden verspreid, aldus de wethouder. Op een aantal omliggende percelen is de bestrijding ook al gestart vanwege overlast door ratten.

Direct omwonenden zijn vorige week geinformeerd: “Om onnodige onrust te voorkomen is er bewust gekozen de communicatie in eerste instantie te richten op direct omwonenden. Waar nodig zal dit worden uitgebreid.” Bewoners die last hebben van de ratten kunnen contact opnemen met de gemeente.

Foto: Handhaving van de gemeente enkele weken geleden ter plaatse bij het perceel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »