Twee mannen aangehouden na achtervolging met politieheli aan de Swarttouwhaven/Meeshaven in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] Rond negen uur vanavond (Zondag 22 juni 2014) hebben agenten twee mannen, beiden rond de 20 jaar, aangehouden na een achtervolging. De twee heren werden ter hoogte van de kruising Swarttouwhaven met de Meeshaven opgepakt.

De politiehelikopter heeft vanavond (Zondag 22 juni 2014) langere tijd boven Carnisselande gevlogen voor deze achtervolging. Het is niet bekend of de helikopter op dat moment mee zocht naar de mannen of deelnam aan een achtervolging die reeds gaande was op de grond. De locatie waar ze zijn aangehouden betreft een doodlopend stuk weg welke is omringd met water.

De verdachten zijn door twee politiebusjes apart afgevoerd naar het politiebureau. De scooter waar zij vermoedelijk op reden is eveneens door de politie meegenomen.

UPDATE: Auto-inbrekers pinnen met gestolen pinpassen

Agenten hielden gisteravond (Zaterdag 21 juni 2014) twee auto-inbrekers aan nadat deze zich verdacht ophielden bij een pinautomaat nabij de Mullerhaven in Barendrecht.

De agenten waren bezig met hun surveillance toen zij nabij de Mullerhaven twee mannen zagen bij een pinautomaat. Eén man stond rijklaar op een scooter, terwijl de ander stond te pinnen. Ondanks het warme weer droeg de man een winterjas en had hij zijn capuchon omhoog. Reden genoeg om hen in ieder geval even aan te spreken. De mannen leken het aan te voelen en gingen er met de scooter vandoor richting de Vederhaven.

De achtervolging kwam tot een einde op de doodlopende Meeshaven. De bestuurder, een 24-jarige man uit Rozenburg, werd ter plaatse aangehouden. De passagier rende weg. Zijn vlucht bracht hem niet ver: met hulp van bewoners wisten de agenten de man, een 24-jarige Rotterdammer, aan te houden.

Een jonge buurtbewoner meldde de agenten dat hij de mannen tijdens de achtervolging allemaal ‘papiertjes’ had zien weggooien. Dit bleken diverse pasjes en een rijbewijs te zijn, welke niet van de mannen zelf waren. Agenten legden contact met de eigenaar van de pasjes. Deze man stond inmiddels bij een garagebedrijf. Zijn autoruit was eerder die dag ingeslagen bij een inbraak op de Veerweg in Barendrecht.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »