Fatbikers met bivakmuts op in centrum Barendrecht op de vlucht, politie zet achtervolging in

BARENDRECHT – Rond vier uur vanmiddag (Donderdag 17 oktober 2024) ontving de politie een melding dat er twee gemaskerde jongens op een fatbike aan de Gebroken Meeldijk in Barendrecht reden. Het duo op de fatbike had hun gezicht bedekt; de één met een bivakmuts over zijn hoofd, de anders had zijn capuchon bijna volledig over zijn hoofd/gezicht getrokken.

De politie is na de melding poolshoogte gaan nemen, maar de jongens gingen er op hun fiets/fatbike vandoor. De politie zette de achtervolging in en reden daarbij richting het centrum van Barendrecht. Op dat moment was de politiehelikopter al actief in het luchtruim boven de hele regio Rotterdam (vermoedelijk bezig met een standaard surveillance vlucht). De helikopter was net Barendrecht gepasseerd toen de melding viel en maakte daarna direct rechtsomkeer thv Ridderkerk/Dordrecht. De heli cirkelde vervolgens rond bij station Barendrecht.

Een politievoertuig zat ondertussen achter de fatbikers aan, die richting de Middenbaan reden. Hier sloot in ieder geval nog een tweede politievoertuig bij aan. De politiehelikopter cirkelde vervolgens nog enkele minuten rond boven de Middenbaan alvorens deze weer vertrok. Agenten zijn gebouw Het Kruispunt binnengegaan. Het is niet bekend of hier (of elders) de twee jongens nog zijn aangetroffen.

Na afloop nam de 112-melder contact op met BarendrechtNU. De jongens op de fatbike zouden al langere tijd voor overlast zorgen in de omgeving van station Barendrecht. Waarom de jongens er vandoor gingen voor de politie blijft onbekend.





« |