Brandstichting en explosie bij receptie van recreatiepark Oude Maas aan de Achterzeedijk

BARENDRECHT – De afgelopen weken hebben er drie brandstichtingen/explosies plaatsgevonden aan de Achterzeedijk in Barendrecht. Op donderdag 3 oktober gebeurde dit voor de tweede keer (eerder al op 24 sept) bij de receptie van recreatiepark Oude Maas aan de Achterzeedijk. Een dag later, op vrijdag 4 oktober, heeft de burgemeester besloten een camera te plaatsen op een andere locatie aan de Achterzeedijk waar enkele dagen eerder (29 sept) een brand bij een bedrijfspand was.

Burgemeester Schneider afgelopen woensdag: “De politie heeft afgelopen week een doorzoeking gedaan in een woning op het recreatiepark. Voor de veiligheid in dit gebied en om de kans op nieuwe incidenten te verkleinen, heb ik een aantal maatregelen getroffen.

Naast de plaatsing van de camera voor één week op het VELO bedrijventerrein is er een woning gesloten op het recreatiepark: “Naar aanleiding van de doorzoeking in de woning op het recreatiepark heb ik 8 oktober besloten dit pand met spoed voor twee weken te sluiten (op grond van artikel 174a Gemeentewet). Dit voor de veiligheid van de omwonenden en om de rust op het recreatiepark terug te laten keren





« | »