Brandstichting en explosie bij receptie van recreatiepark Oude Maas aan de Achterzeedijk

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Woensdag 2 oktober 2024) heeft er rond 22:30 uur een explosie plaatsgevonden bij de receptie van recreatiepark Oude Maas aan de Achterzeedijk in Barendrecht.

Door de explosie ontstond er een kortstondige brand in de receptie. De brandweer heeft de deur geforceerd om binnen na te kunnen blussen. Een campinggast laat weten dat ze vlammen zag in het gebouw, 112 heeft gebeld en het vuur vervolgens al (grotendeels) uit was bij aankomst van de hulpdiensten. Bij het incident raakte niemand gewond.

Het is de tweede explosie bij het receptiegebouw aan de Achterzeedijk. Vorige week dinsdag (24 sept) hoorden campinggasten rond 23:45 uur ‘s avonds ook al een harde knal bij het gebouw van de receptie. Er werd toen niet direct alarm geslagen omdat er die nacht geen schade werd gezien door gasten. Ook hierbij vielen geen gewonden. Later bleek dat er wel schade was in het gebouw van de receptie, zo laat een campinggast weten.

De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de explosie(s). De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Tussen de 2 explosies bij het recreatiepark door vond er afgelopen zondagavond ook een brandstichting plaats bij een bedrijf aan de Achterzeedijk.




Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« |