Drie aanhoudingen na schietpartij op parkeerplaats aan de Bachlaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Zondag 27 oktober 2024) om 22:45 uur is de politie met meerdere wagens met spoed ter plaatse komen voor een melding van een schietpartij aan de Bachlaan in Barendrecht. Bewoners van de omliggende straten hadden bij de politie melding gemaakt van meerdere schoten. Volgens een buurtbewoner ging het om 5 schoten, waarna 2 auto’s er op hoge snelheid vandoor gingen.

Het incident vond plaats op de parkeerplaats voor sporthal Aksent aan de Bachlaan. De politie heeft 4 mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Hun rol bij het incident wordt nog onderzocht. Een ambulance werd niet opgeroepen naar de Bachlaan voor dit incident, maar de politie meldt dat één van de verdachten (44-jarige Capellenaar) is aangehouden terwijl hij gewond in het ziekenhuis lag. Hij was daar gebracht door een 17-jarige jongen uit Spijkenisse, die ook is aangehouden.

Geschoten

Agenten hebben gisteravond (Zondag 27 oktober 2024) en vannacht (Maandag 28 oktober 2024) onderzoek verricht op het parkeerterrein. Op de parkeerplaatsen naast de naastgelegen kerk werden meerdere kogelhulzen gevonden. Het parkeerterrein is uren lang afgesloten geweest.

Tijdens het onderzoek van de politie werd er op locatie ook gesproken met 2 mannen die er al waren en meerdere getuigen/omwonenden. Rond 23:20 uur kregen de twee mannen die al op locatie stonden handboeien om van de agenten en werden ze gefouilleerd. Even voor middernacht zijn de twee mannen, een 30-jarige man uit Rotterdam en 34-jarige man uit Heinenoord, met politiebusjes afgevoerd. De verdachte kreeg een zak om zijn handen (‘schiethanden’), dit doet de politie om later eventuele sporen veilig te kunnen stellen. Op die manier kan worden vastgesteld of er vanuit de handen van die verdachte met een vuurwapen is geschoten.

In de omgeving van de Schubertlaan vonden agenten geen gewonden. Maar in het ziekenhuis bleek kort na de melding een 44-jarige gewonde man uit Capelle aan den IJssel te zijn binnengebracht door een 17-jarige jongen uit Spijkenisse. De gewonde man kon het ziekenhuis na behandeling verlaten. Beiden zijn aangehouden.

Vier aanhoudingen

Volgens een omstander reden er na het schietincident twee personenauto’s snel weg van de parkeerplaats. Of deze personen betrokken en/of verdachten zijn is onbekend.

De politie is vanochtend (Maandag 28 oktober 2024) vroeg nog op de parkeerplaats geweest, vermoedelijk om bij daglicht nogmaals te controleren of er niet nog meer kogelhulzen op straat lagen.




Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« |