Poging ramkraak bij Boon's Markt aan de Marijkesingel: Auto ramt schuifdeuren

BARENDRECHT – Een slechte start van Oudjaarsdag voor Boon’s Markt aan de Marijkesingel in Barendrecht. Vannacht (Zaterdag 31 december 2022) is gepoogd de deur van de winkel open te rammen met een personenauto. De daders zijn vannacht (Zaterdag 31 december 2022) met een kleine personenauto het parkeerterrein op komen rijden en zijn direct op de schuifdeuren ingereden, precies tussen de paaltjes door (die hier waren neergezet nav eerdere inbraken).

Het is de daders gelukt om de deur te ontwrichten, maar niet om binnen te komen. Er zou dan ook niets zijn gestolen uit de winkel. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het (tijdelijk) herstellen van de ingang. Een bedrijf is bezig de schuifdeuren te herstellen. Klanten kunnen nog gewoon de winkel in en ook de oliebollenverkoop gaat gewoon door.

Auto(‘s)

De auto die werd gebruikt om de deur te rammen bleef achter na de mislukte poging, deze zat klem tussen de paaltjes. Ongeveer een half uur na het incident moest de brandweer uitrukken voor een autobrand aan de Hippiashof in Rotterdam (Lombardijen). Het is nog niet bekend of deze melding gerelateerd is aan de poging ramkraak in Barendrecht.

Begin 2019 werd er bij de Boon’s Markt aan de Marijksingel op een zelfde manier ingebroken, toen werd er een groot aantal sigaretten gestolen. (veroordelingen)

« | »