Politieachtervolging van scooter aan de Vlietweg eindigt met klap tegen hekje: "Au, niet zo hard, ik heb een hernia"

BARENDRECHT – De politie heeft vanmiddag (Zondag 18 december 2022) meerdere meldingen in Barendrecht gehad over een groepje scooterrijders die de verkeersregels aan hun laars lapte. Voor in ieder geval twee van hen liep dit met een pijnlijke valpartij/klapper af.

Bij het eerste ongeval kwam de bestuurder van een scooter, die het niet zo nauw nam met de verkeersregels, ten val op een glad fietspad in Barendrecht. “Resultaat, crash scooter door een spekglad fietspad. Veel pijn door val, maar hij maakte zich meer druk om zijn dure kapotte jas“, aldus de politie (foto’s onderaan artikel).

Achtervolging

Vanmiddag zat de verkeerspolitie achter een andere scooter aan in het centrum van Barendrecht. De scooter doorkruist op een gegeven moment de Vlietweg, maar komt met zo’n hoge snelheid aan, dat hij het voetpad op rijdt, maar niet tussen de hekjes die daar staan kan zigzaggen. De bestuurder komt daarom met een klap tegen het hekje tot stilstand, het stuur brak hierbij af. De jongen probeert er nog te voet vandoor te gaan, maar wandelt enkele seconden later toch maar zichtbaar geirriteerd richting de agenten uit de politieauto, die met zwaailicht en loeiende sirene vlak achter hem zaten.

Au

De jongen wordt door de agent gedwongen om met de armen gespreid op de grond te gaan liggen. Met wat gevloek laat hij weten hoe hij over de ijskoude ondergrond denkt, terwijl agenten hem de handboeien om doen: “Au, niet zo hard alsjeblieft. Ik heb een hernia“, aldus de jongen die even daarvoor op hoge snelheid met zijn scooter vanaf de weg de stoep op kwam stuiteren. “Dat moet je je bedenken voordat je wegrijdt“, aldus de agent die de geboeide jongen meeneemt richting de achterbank van de politieauto.

Nog voordat de jongen in de politieauto is gezet, draait een takelwagen van de politie de straat al in. Aangezien dit wel heel erg snel is, betrof het mogelijk een gecoördineerde actie van de (verkeers)politie om actie te ondernemen naar aanleiding van de meldingen van scooteroverlast. De achtervolging werd uitgevoerd door een (snelle) politieauto van de verkeerspolitie. De scooter is door de politie meegenomen.

Update van de Politie: “Deze bestuurder reed op een opgevoerde scooter met een WOK melding en zonder helm weg voor ons. Na een korte achtervolging wilde hij tussen de poortjes ontsnappen maar brak zijn stuur af. Ja en dan ben je wel van ons… met een proces-verbaal voor onnodig gevaar of hinder veroorzaken en nog wat andere zaken mocht deze bestuurder zijn rijbewijs bij ons inleveren en zich later bij de rechter verantwoorden.

Artikelfoto via: Verkeerspolitie Rotterdam

« | »